Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Πολεμικά κύμβαλα» από τον ΓΓ του ΟΗΕ

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Σε κάποιου είδους σύγχυση ρόλων φαίνεται να έχει περιέλθει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν - μάλλον νομίζει ότι είναι ΓΓ του ΝΑΤΟ... Χτες, ο Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης κάλεσε τις δυνάμεις κατοχής του Αφγανιστάν να «διπλασιάσουν τις προσπάθειες που καταβάλουν» για να συντρίψουν τους «Ταλιμπάν» στο Αφγανιστάν.

Την ίδια ώρα, η υπόθεση της «αρωγής» στο Αφγανιστάν, για το οποίο οι ηγέτες των κυβερνήσεων που κατέχουν τη χώρα εκφωνούν ακούραστα αυτοσυγχαρητήριους δεκάρικους, δέχτηκε ακόμη ένα πλήγμα, καθώς κάπου σαράντα Ιταλοί και άλλοι εργαζόμενοι στη μη κυβερνητική οργάνωση Emergency πακετάρισαν βιαστικά τα πράγματά τους και επέστρεψαν άρον άρον στις πατρίδες τους, μετά τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου και μεταφραστή του Ντανιέλε Μαστροτζιάκομο, και ενώ ένα στέλεχος της οργάνωσης φέρεται να βρίσκεται στα χέρια των «Ταλιμπάν».

Στο μεταξύ, οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν χτες πως σε βομβαρδισμό με στόχο μαχητές των «Ταλιμπάν» στη Σανγκίν της επαρχίας Χελμάντ, σκοτώθηκαν 13 από αυτούς και «κανένας άμαχος» - πράγμα μάλλον αμφισβητούμενο. Και ακόμη, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά που ήταν ζωσμένος κοντά σε αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ στην Κανταχάρ, τραυματίζοντας οκτώ αμάχους και βρίσκοντας το θάνατο. Η κατοχική δύναμη ανέφερε ότι δεν υπέστη απώλειες.

Εκπρόσωπος της κατοχικής δύναμης ISAF υποστήριξε στο μεταξύ χτες ότι πάνω από 350 Αφγανοί σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν από την αρχή του χρόνου σε βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας. Το 2006 είχαν σκοτωθεί περίπου χίλιοι σε παρόμοιες επιθέσεις. Ο εκπρόσωπος παρέλειψε να αναφερθεί στις σφαγές αμάχων από τις κατοχικές δυνάμεις...

Πάντως, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων των πεζοναυτών των ΗΠΑ απαλλάχτηκε των καθηκόντων του μετά από σφαγή αμάχων.

Αλλη μια είδηση με σημασία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Βανκούβερ Σαν» του Καναδά: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε, η υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν, ISI, έχει επικηρύξει τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, προσφέροντας αμοιβή σε όποιον τραυματίσει, σκοτώσει ή απλώς τοποθετήσει βόμβα με στόχο τις δυνάμεις του»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ