Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απαιτούν να μην πληρώσουν τα σπασμένα

Τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων διεκδικούν 130 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Κέρκυρα Μπιτς», ιδιοκτησίας του «Ομίλου Λούης» στην Κέρκυρα με την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ώστε να μην πληρώσουν τα σπασμένα της πολιτικής που τροφοδοτεί την εργοδοτική ασυδοσία και εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτό ήταν το στίγμα και της χτεσινής συνέντευξης Τύπου από το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπου αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων να περιφρουρήσουν και να προστατεύσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, ανεξάρτητα από την οριστική αναστολή ή όχι της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Αλλωστε το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων για σταθερή εργασία, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, κοινωνική ασφάλιση κ.ά. συνάδει με μέτρα ασφαλείας και υγιεινής σε όλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και παροχής υπηρεσιών προς τους τουρίστες. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στέλνουν σαφές μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποστούν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους και να μετατραπούν σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να εξωραϊστεί αυτή η αντεργατική πολιτική.

Από την πλευρά της κυβέρνησης η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη Πετραλιά έδωσε νέα εντολή για σφράγιση του ξενοδοχείου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον υφυπουργό Απασχόλησης αναζητούν «ενδεδειγμένη λύση» για τους εργαζόμενους και στις 16 του Απρίλη θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ