Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επέτειος από το πραξικόπημα

Την ετοιμότητά τους να απαντήσουν σε οποιαδήποτε νέα απειλή διατρανώνουν κυβέρνηση και λαϊκές δυνάμεις

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Οι Ενοπλες Δυνάμεις, η μπολιβαριανή κυβέρνηση, ο λαός της Βενεζουέλας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης, είτε από την εγχώρια ολιγαρχία είτε από τις ΗΠΑ, θα επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες Φρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από το πραξικόπημα της 11-12 Απρίλη του 2002. Ενα πραξικόπημα μόλις 48 ωρών, που κατέρρευσε εξαιτίας της λαϊκής κινητοποίησης.

Η ολιγαρχία μπορεί να απέτυχε στα σχέδιά της το 2002, αλλά «δεν έχει λάβει κανένα μάθημα», τόνισε ο Τσάβες, προσθέτοντας ότι θα επαναλάβουν την εκστρατεία ανατροπής της μπολιβαριανής κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες, με κορύφωση την 29η Μάη και αφορμή τη λήξη της άδειας λειτουργίας του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RCTV. Η άδεια λειτουργίας του RCTV δεν ανανεώθηκε εξαιτίας των ευρημάτων της έρευνας για άμεση ανάμειξη του δικτύου στο πραξικόπημα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τσάβες, με αφορμή την επικείμενη απελευθέρωση του εγκληματία Ποσάδα Καρίλες, φώτισε ακόμη ένα μέτωπο πρόκλησης χάους και αποσταθεροποιητικών ενεργειών ενάντια στην Κούβα και τη Βενεζουέλα: Τις ΗΠΑ, που στόχο έχουν τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας, όπως και στην περίπτωση του Ιράκ.

Με ανακοίνωσή του επίσης το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, για την επέτειο και με αφορμή τα νέα σενάρια αποσταθεροποίησης, καλεί τις λαϊκές δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή και ενωμένες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Τέλος, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επικύρωσε το ένταλμα έκδοσης για τον Πέδρο Καρμόνα, από τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος που έχει διαφύγει στην Κολομβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ