Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πορεία του παρακαταθήκη για τους νέους κομμουνιστές

«Το δρόμο της οργανωμένης πάλης είναι αυτό που κληρονομεί η γενιά μας από αγωνιστές όπως ο σύντροφος Βασίλης Εφραιμίδης». Μ' αυτά τα λόγια, ανάμεσα σε άλλα, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, είπε το αντίο της μαχόμενης νεολαίας.

«Ολοι θα συμφωνήσουν σύντροφοι, φίλοι, αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι, πως ο σύντροφος Βασίλης Εφραιμίδης υπήρξε υπόδειγμα λαϊκού αγωνιστή, ενσάρκωσε με τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή», τόνισε.

«Η σταθερότητά του στην ιδεολογία και τις αρχές του ΚΚΕ, η εμπιστοσύνη του στην εργατική τάξη και το λαό, η πρωτοπόρα δράση του, η σεμνότητα και το ήθος του, χαρακτήρισαν την πλούσια αγωνιστική του πορεία, αποτελούν σοβαρή παρακαταθήκη και ζωντανό παράδειγμα για όλους τους νέους κομμουνιστές. Το παράδειγμα του λαϊκού αγωνιστή που επιλέγει να σταθεί όρθιος σε όλη τη ζωή, που επιλέγει την ανυπότακτη στάση ζωής από το σκύψιμο της μέσης, που επιλέγει το δρόμο της οργανωμένης πάλης, είναι αυτό που κληρονομεί η γενιά μας από αγωνιστές όπως ο σύντροφος Βασίλης Εφραιμίδης. Ο σύντροφος Β. Εφραιμίδης, ήταν αυτό που ήταν, ακριβώς γιατί διαπαιδαγωγήθηκε με τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης, του σοσιαλισμού», συμπλήρωσε.

«Τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες», διαβεβαίωσε, «θα συνεχίσουμε να δίνουμε με αυταπάρνηση τη μάχη για το κέρδισμα της νεολαίας με τα ιδανικά και τις αξίες που υπηρέτησε ο σύντροφος Βασίλης, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρει η νεολαία τη θέση της στο λαϊκό μέτωπο της ρήξης και της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Για να καταλήξει εκφράζοντας την πεποίθηση: «Είμαστε σίγουροι και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γι' αυτό, πως η γενιά μας θα γευτεί τους καρπούς και των δικών σου αγώνων, σύντροφε Βασίλη. Θα ζήσει σε μια άλλη κοινωνία, σε μια κοινωνία σοσιαλιστική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ