Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Με οδηγό την ένταση της ταξικής πάλης

Με περιοδείες σε χώρους δουλιάς και συσκέψεις σωματείων οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν τον αγωνιστικό γιορτασμό

Από την πρωτομαγιάτικη πορεία στην Αθήνα το 2006
Από την πρωτομαγιάτικη πορεία στην Αθήνα το 2006
Με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς τα στελέχη του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το γιορτασμό της 1ης Μάη που θα κορυφωθούν με την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα τη μέρα εκείνη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει το πρωί της 1ης Μάη στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Σήμερα -μεταξύ άλλων- περιοδείες θα γίνουν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ελαΐδα και στις υπηρεσίες της στη Μεσογείων, στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στην Υλίκη και τη Θήβα, στα ΕΛΤΑ στην Ηλιούπολη και τους Αμπελόκηπους. Αύριο στη ΔΕΗ στη Μήλο και στην ΕΥΔΑΠ στο Μενίδι.

Οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν την ανάγκη έντασης της ταξικής πάλης με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος της πλουτοκρατίας, την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στην κατεύθυνση αυτή καλούν τους εργαζόμενους σε συσπείρωση με το ΠΑΜΕ για να ενισχυθεί η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, να αναπτυχτεί η κοινή δράση με τη μικρομεσαία αγροτιά, με τους αυτοαπασχολούμενος. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ενώ επισημαίνεται η ανάγκη έντασης της αντιπαράθεσης με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική και επιχειρεί να αφοπλίσει το εργατικό κίνημα με την κοινωνική συναίνεση και την ταξική συνεργασία.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, το ΠΑΜΕ διοργανώνει τις επόμενες μέρες πλήθος εκδηλώσεων, με κεντρικές τις παρακάτω:

  • Εκδήλωση για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 26 Απρίλη, από τις 6.30 μ.μ. με θέμα: «Εργατικά Ατυχήματα - Επαγγελματικές Ασθένειες και η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».
  • 2ος Εργατικός Αγώνας Δρόμου, στις 28 Απρίλη, από το χώρο εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
  • Τουρνουά ποδοσφαίρου ομάδων Σωματείων και Κοινοτήτων Απεξάρτησης στις 5 και 6 Μάη, στο γήπεδο 5X5 του Δήμου Ιλίου (επί της οδού Λεωφόρου Χασιάς 130).
Βόρεια Ελλάδα

Τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς με απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, προετοιμάζουν και οι ταξικές δυνάμεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στην πορεία προς τον γιορτασμό, σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και φορέων του λαού και της νεολαίας. Στο μεταξύ ξεκίνησαν ήδη περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης στους χώρους δουλιάς και κατοικίας.

Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς καλεί για την Πέμπτη 19 Απρίλη και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Στη σύσκεψη, που γίνεται στις 7 μ.μ. στο ΕΚΒ, καλούνται να συμμετέχουν διοικήσεις σωματείων, συνδικαλιστές, μαζικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ