Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ανάγκες του ΝΑΤΟ θα εξυπηρετήσει το στρατιωτικό λιμάνι

Ομολογία του υφυπουργού Αμυνας στη Βουλή σε απάντηση σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ

Ανάγκες του ΝΑΤΟ πρόκειται να εξυπηρετήσει η κατασκευή στρατιωτικού λιμανιού στη Νέα Πέραμο της Καβάλας, ομολόγησε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη. Ο τελευταίος τόνισε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει τους αγώνες των μαζικών φορέων της περιοχής για να αποτραπούν αυτοί οι σχεδιασμοί.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας παραδέχτηκε ευθέως ότι το λιμάνι θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση ΝΑΤΟικών αναγκών, μιλώντας για «την ανάγκη των τοπικών και εθνικών συμφερόντων». Προσπάθησε δε να καλύψει τα όσα γίνονται με ...«κοινωνικό μανδύα», λέγοντας πως «τα παράλληλα έργα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής και αυτό το αποδέχονται τα δημοτικά συμβούλια, τα νομαρχιακά συμβούλια, το υποστηρίζει το ΓΕΝ και η Κυβέρνηση». Επίσης ο Β. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ελλάδα ορθώς συμμετέχει στη συμμαχία του ΝΑΤΟ» υποστηρίζοντας ότι «συμμετέχει όχι από ανάγκη, αλλά από πεποίθηση. Και συμμετέχει κυρίως για να στηρίξει τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Ομολογείται σήμερα από την κυβέρνηση ότι είναι καθαρά ΝΑΤΟικό λιμάνι και θα εξυπηρετήσει τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ανταπαντώντας ο Αγγελος Τζέκης, σημειώνοντας ότι «ο λαός της περιοχής κινητοποιήθηκε και την Κυριακή έχει μεγάλο συλλαλητήριο στην περιοχή, όπως έκανε και το 2003». Μάλιστα, συμπλήρωσε λέγοντας πως «έγιναν συναντήσεις με συγκεκριμένους παράγοντες του Νομού Καβάλας και με ξένον ΝΑΤΟικό παράγοντα, που σημαίνει δηλαδή ότι εδώ υπάρχει ένας σχεδιασμός να καμφθούν οι αντιστάσεις του λαού της περιοχής. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει ξεκάθαρες θέσεις για το ΝΑΤΟ και για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλά, όμως, μαζί με το λαό της περιοχής για μία ακόμα φορά θα πει ΟΧΙ στην κατασκευή ενός ΝΑΤΟικού λιμανιού, γιατί όπου πατάει το πόδι του ΝΑΤΟ, κύριε υπουργέ, ξεραίνεται το χορτάρι και στην προκειμένη περίπτωση θα νεκρώσει και η θάλασσα».

Ο Αγγελος Τζέκης διέψευσε τα περί συμφωνίας των τοπικών φορέων που επαγγέλθηκε ο υφυπουργός και κατέθεσε στη Βουλή τις ανακοινώσεις «των συλλόγων και φορέων του Νομού Καβάλας του Δήμου Ελευθερών, που είναι αντίθετοι και πάλι στην οποιαδήποτε κατασκευή ΝΑΤΟικού έργου. Και λένε μάλιστα μέσα οι ψαράδες ότι ναι έχουμε ανάγκη από αλιευτικό καταφύγιο, από σκάλα, από μαρίνα, που θα μας διευκολύνει και εμάς και όλη την περιοχή. Χρειάζεται δηλαδή να μπουν κάτω από το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ για να γίνουν αυτά τα έργα; Το θεωρούμε απαράδεκτο»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενικόλογες απαντήσεις για το μέλλον της (2007-05-18 00:00:00.0)
Οχι στο ΝΑΤΟικό λιμάνι (2007-04-18 00:00:00.0)
Το λιμάνι δε θα γίνει ΝΑΤΟικό ορμητήριο (2007-04-11 00:00:00.0)
Επεισοδιακή η σύσκεψη για το ΝΑΤΟικό λιμάνι (2003-05-10 00:00:00.0)
Αναπτυξιακά τα ...ΝΑΤΟικά λιμάνια (2003-01-31 00:00:00.0)
Ξεσηκώνονται ενάντια στη λειτουργία του ΝΑΤΟικού ναυστάθμου (2003-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ