Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Διεκδικούμε από τον Τύπο να δίνει όλη την αλήθεια

Παρέμβαση της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ σε ημερίδα, στη Θεσσαλονίκη, για τη συμβολή του περιφερειακού Τύπου στην ενημέρωση για την ΕΕ

«Θα συνεχίσουμε τη δράση για λαϊκή ενότητα και συσπείρωση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε ένα πανευρωπαϊκό ενωτικό αγωνιστικό κίνημα να βάλει φραγμούς στην πορεία της ΕΕ του κεφαλαίου και πάντα θα διεκδικούμε από τον Τύπο, περιφερειακό και πανελλαδικό, έντυπο και ηλεκτρονικό, να δίνει όλη την αλήθεια».

Τα παραπάνω σημείωσε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας σε ημερίδα με θέμα την: «Επικαιρότητα της Ευρώπης στον περιφερειακό Τύπο» που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη.

Την ημερίδα διοργάνωσαν η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης και το γραφείο για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μίλησαν ευρωβουλευτές των κομμάτων, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, δημοσιογράφοι και επιστήμονες. Στην πλειοψηφία τους οι ευρωβουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ), ανακάλυψαν... έλλειμμα του περιφερειακού Τύπου της χώρας μας στην κατεύθυνση προβολής και εμπέδωσης της πολιτικής της ΕΕ και σημείωσαν ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αλλωστε, διακαής πόθος όλων τους είναι να γίνει αποτελεσματικότερη η παρέμβαση παραπλάνησης του λαού, προκειμένου να πειστεί πως τα συμφέροντά του υπηρετούνται μέσα από την πολιτική, τις επιλογές και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου. Κυρίαρχο ρόλο σ' αυτή την κατεύθυνση έχει αναλάβει ο Τύπος που βρίσκεται στα χέρια της αστικής τάξης και παλεύει για τη διαιώνιση της κυριαρχίας της.

Κάτω και από αυτή τη διαπίστωση η Δ. Μανωλάκου ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, «στην πάλη μας για δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες, για εργατικό και κοινωνικό έλεγχο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη δικτατορία της πληροφόρησης από τα κρατικά και ιδιωτικά "μέσα ενημέρωσης" που είναι στην υπηρεσία ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ