Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συγκεντρώσεις και στους τέσσερις νομούς

Οι εργαζόμενοι σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα θα δώσουν αγωνιστικό μήνυμα στις 24 Αυγούστου

Μέρα ταξικού αγωνιστικού ξεσηκωμού κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΟΝΕ θα είναι η 24η Αυγούστου για τους εργαζόμενους της Θεσσαλίας. Με πρωτοβουλίες των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων οργανώνονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, ως πρώτο δείγμα ενός συνεχούς κι αταλάντευτου αγώνα της θεσσαλικής εργατικής τάξης για να υπερασπίσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της και στη συνέχεια ν' ανατρέψει την πολιτική που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματά της, και να βάλει στη «θέση» τους, τους παντός είδους διαχειριστές, εκφραστές και υπηρέτες αυτής της αντεργατικής πολιτικής.

Για την επιτυχία των κινητοποιήσεων της 24ης Αυγούστου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες των συνδικαλιστικών φορέων και των εργαζομένων της περιοχής. Στη Λάρισα, οι συνδικαλιστές της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που διοργανώνει τη συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, πραγματοποιούν καθημερινά περιοδείες σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και καλώντας τους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Κατά τις περιοδείες στο Δήμο Λάρισας, στον ΟΣΕ, στις τράπεζες, σε πολλά εργοστάσια κι άλλους χώρους, οι συνδικαλιστές μοίρασαν χιλιάδες ανακοινώσεις και προκηρύξεις.

Στο Βόλο η συγκέντρωση της 24ης Αυγούστου θα γίνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά για να δείξουν την αποφασιστικότητα και τη δύναμη της εργατικής τάξης στην υπεράσπιση του δίκιου της, αλλά και για ν' απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή σε αντιπολεμική εκδήλωση, την 1η Σεπτέμβρη στην παραλία του Βόλου, στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ και στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ το Σεπτέμβρη στην Αθήνα, ενώ το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη θα γίνει διήμερο εκδηλώσεων στο Βόλο με θέμα τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση.

Στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της 24ης Αυγούστου στην Καρδίτσα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών εργατικών σωματείων του νομού, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και συνδικαλιστές των Τρικάλων θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη όπου θα συζητηθούν οι τρόποι για την καλύτερη προετοιμασία και την επιτυχία της κινητοποίησης στις 24 Αυγούστου και των μετέπειτα αγώνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης (2016-11-29 00:00:00.0)
Μαζί μπορούμε! (2005-01-22 00:00:00.0)
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο (2003-03-20 00:00:00.0)
Η άνοδος των Θετταλών (2002-08-30 00:00:00.0)
Πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις! (2000-08-30 00:00:00.0)
«Μπλόκο» στα αντεργατικά μέτρα (2000-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ