Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Τα λάθη πληρώθηκαν

Κατώτερη του αναμενομένου η Εθνική νέων χτες κόντρα στη Δανία
Κατώτερη του αναμενομένου η Εθνική νέων χτες κόντρα στη Δανία
Το άγχος, τα νεύρα και τα λάθη ήταν τα βασικά συστατικά της ήττας, όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Σκούφας, για την Εθνική μας ομάδα στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του 3ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων που διεξάγεται στην Ηλιούπολη. Η Δανία, πολύ καλύτερη από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πήρε εύκολα τη νίκη με 28-20. Η Εθνική μας, παίζοντας καλό χάντμπολ κατά διαστήματα, δεν μπόρεσε να πιάσει το ρυθμό που είχαν επιβάλει οι Δανοί και έτσι υποχρεώθηκε σε ήττα με το... καλημέρα. Από την άλλη, η ομάδα της Δανίας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλε το ρυθμό της και εκμεταλλευόμενη τους επιτυχημένους αιφνιδιασμούς της πήρε «κεφάλι» στο σκορ και με διαφορά.

Η Εθνική μας μπήκε νωθρά στο παιχνίδι αλλά παρ' όλα αυτά προηγήθηκε στο σκορ. Ομως οι Δανοί με αντεπιθέσεις διαρκείας και εκμεταλλευόμενοι τα επιθετικά λάθη των διεθνών μας, έκαναν ένα σερί 6-0 και έτσι πήραν μια διαφορά που την κράτησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες μας προσπάθησαν να φτάσουν τους αντιπάλους τους αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν τη διαφορά στα δύο γκολ (8-10). Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους Δανούς να προηγούνται με 4 γκολ (13-9).

Στην επανάληψη οι Δανοί μπήκαν με σκοπό να τελειώσουν το παιχνίδι. Ετσι με ξεσπάσματα όχι μόνο διατήρησαν τη διαφορά αλλά τη μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο φορές έκαναν σερί τεσσάρων τερμάτων και έτσι στο 35΄ το σκορ ήταν 22-12. Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος προσπάθησαν να μειώσουν αλλά η λήξη του αγώνα βρήκε τους Δανούς νικητές.

Ο τεχνικός της Εθνικής μας τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν παίξαμε καλά. Δεν ελέγξαμε τα νεύρα μας και κάναμε πολλά λάθη οπότε η ήττα ήταν φυσικό επακόλουθο. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που δε συγχωρεί τα λάθη και εμείς κάναμε πολλά». Για τη συνέχεια ο Δ. Σκούφας δήλωσε: «Ολες οι ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι δυνατές. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Στους δύο πρώτους αγώνες για τον προημιτελικό γύρο είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Α΄ Ομιλος: Γιουγκοσλαβία-Σλοβενία 26-32, Β΄ Ομιλος: Πολωνία-Ισπανία 26-26.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ