Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΟΧΙ στον «κοινωνικό διάλογο» - απάτη!

Στην πλατεία Συντάγματος, στις 24 Αυγούστου, η συγκέντρωση της Αθήνας ενάντια στις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα

Στην πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 24 Αυγούστου, στις 4 το απόγευμα, είναι το αγωνιστικό ραντεβού του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με τους εργαζόμενους της Αθήνας, έτσι ώστε να δοθεί μια πρώτη, δυναμική απάντηση αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την ίδια μέρα - όπου αρχίζει επίσημα και ο διαβόητος «κοινωνικός διάλογος» - θα ξεδιπλωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΜΕ θα εξελιχθεί μέχρι και το Νοέμβρη, οπότε και θα παρθούν νέες αποφάσεις.

«ΟΧΙ στον κοινωνικό διάλογο - απάτη που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα», τονίζει σε χθεσινό δελτίο Τύπου το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας: «Στις 24 Αυγούστου 2000, η κυβέρνηση μέσα από το γνωστό πια, διαβόητο κοινωνικό διάλογο - απάτη, αρχίζει τις μεθοδεύσεις περάσματος των πλέον ακραίων αντεργατικών μέτρων που ανατρέπουν το εργασιακό συνεχές 8ωρο και άλλες σημαντικές εργασιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Ενάντια σ' αυτούς τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το ΠΑΜΕ έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενεργοποίησης των εργαζομένων για την καταδίκη και αποτροπή αυτών των κυβερνητικών μέτρων που μας γυρίζουν στο μεσαίωνα».

Το ΠΑΜΕ καλεί στη συγκέντρωση της Αθήνας και σε αυτές όλης της χώρας για: «Να καταδικάσουμε έμπρακτα τους μεσαιωνικούς αντεργατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που γίνονται κοινωνικοί εταίροι και συνένοχοι του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συναποφασίζοντας μέσα από το διαβόητο κοινωνικό διάλογο την κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος.


Να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας πως με αφετηρία αυτήν τη συγκέντρωση θα ξεδιπλώσουμε μια ποικιλόμορφη αγωνιστική δράση που όχι μόνο θα αποτρέψει τους κυβερνητικούς αντεργατικούς σχεδιασμούς, αλλά και θα δημιουργήσει τους όρους για νέες κατακτήσεις, αντίστοιχες με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών στην Αθήνα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ, το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη για την καλύτερη οργάνωση της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Στην Πάτρα

Σε συντονισμένο αγώνα με το ΠΑΜΕ προχωρά η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας, η οποία καλεί τους εργαζόμενους της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο διάλογο - απάτη στις 24 Αυγούστου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας), μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 7.30 το απόγευμα.

«Στο συλλαλητήριο στις 24 Αυγούστου, στήνουμε εργατικά μπλόκα στους δρόμους της πόλης. Απαντάμε στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου. Λέμε ΟΧΙ στην ταξική προδοσία των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Εργατικό Κέντρο Πάτρας», τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής για την κινητοποίηση.

Τονίζεται, επίσης, ότι «Η αποτελεσματική αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική επιβάλλει επίμονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τη μαζικοποίηση και την ενίσχυση της δράσης των σωματείων, την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, το δυνάμωμα των ταξικών δυνάμεων». Η Συντονιστική υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της: «Δεν ξεχνάμε ότι γέννημα της ταξικής συναίνεσης των ψευτοδιαλόγων ήταν το εκτρωματικό λεγόμενο "σύμφωνο εμπιστοσύνης" που άναψε πράσινο φως στην κυβερνητική, εργοδοτική επίθεση», καθώς και ότι «τα περιβόητα "εννέα" σημεία που προβάλλει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ως βάση του "κοινωνικού διαλόγου" της απάτης, συμπυκνώνουν τις βασικές θέσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και συνθέτουν το περιεχόμενο μιας νέας "Μαύρης Αντεργατικής Βίβλου"».

«Δε δικαιολογείται καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η κυβερνητική επίθεση δεν περιορίζεται στην ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων. Δρομολογούνται σαρωτικές αλλαγές για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, εμπορευματοποιείται παραπέρα ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια Υγεία, οργανώνεται επίθεση ενάντια στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», καταλήγει η ανακοίνωση της Συντονιστικής των σωματείων της Πάτρας.

Στη Λέσβο

Συγκέντρωση πραγματοποιεί στις 24 Αυγούστου και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στις 8 το βράδυ. «Εμπρός όλοι μαζί, ενωμένοι να αντισταθούμε για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων», υπογραμμίζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στο κάλεσμά της προς τους εργαζόμενους. «ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα, δεν παζαρεύουμε - αγωνιζόμαστε», καταλήγει το κάλεσμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδικό ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ αγώνα (2000-08-24 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (2000-08-22 00:00:00.0)
«Πυρετός» προετοιμασίας (2000-08-10 00:00:00.0)
ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ οι στόχοι του "κοινωνικού διαλόγου" (1997-07-02 00:00:00.0)
Θερινή αγωνιστική απάντηση (1997-05-30 00:00:00.0)
Θερινή αγωνιστική απάντηση (1997-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ