Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα όνειρά μας δε χωράνε στην πολιτική τους!

Ανατρέπουμε τους συσχετισμούς!

«Εχουμε δύναμη! Είμαστε χιλιάδες! Είμαστε αποφασισμένοι! Πλημμυρίσαμε τους δρόμους όλης της Ελλάδας! Δε μας σταμάτησε η συκοφαντία! Γεμίσαμε ασφυκτικά τα αμφιθέατρα! Δε μασήσαμε στην καταστολή και τον αυταρχισμό! Με τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση δώσαμε δύναμη στην οργή και την αγανάκτησή μας. Βάλαμε μπροστά τις ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή! Δώσαμε αυτόν τον μεγαλειώδη και δίκαιο αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό!».

Τα παραπάνω τονίζει η ΠΚΣ στην κεντρική προκήρυξή της στα πανεπιστήμια και υπογραμμίζει ότι «τα όνειρά μας δε χωράνε στην πολιτική τους. Ανατρέπουμε τους συσχετισμούς». Η ΠΚΣ σημειώνει: «Τους χαλάσαμε το σχέδιο κατάργησης του άρθρου 16! Θα καταργήσουμε το νόμο - έκτρωμα στην πράξη! Μας παρουσιάζουν σαν κάτι "νέο" τους φραγμούς που υψώνουν στη μόρφωση, στη δουλιά και στη ζωή μας! Σαν κάτι "προοδευτικό" την υποθήκευση των αναγκών και των δικαιωμάτων!».

Η ΠΚΣ ξεκαθαρίζει: «Δεν ανεχτήκαμε! Δε θα ανεχτούμε:

  • Την ιδιωτικοποίηση. Τα δάνεια και το φέσωμα των οικογενειών μας, το πετσόκομμα των βιβλίων, της σίτισης, της στέγασης αντί για το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε δωρεάν και απρόσκοπτα
  • Τη μορφωτική υποβάθμιση. Τον κατακερματισμό της γνώσης, τις σπουδές μιας χρήσης και τα πτυχία - πιστοποιητικά τύπου ΙΕΚ, αντί για ολόπλευρη επιστημονική μόρφωση, για πτυχία με αξία που θα αποτελούν τη μόνη προϋπόθεση για δουλιά
  • Την εργασιακή περιπλάνηση, την ανεργία! Τη δουλιά "ήλιο με ήλιο", την ανασφάλιστη εργασία που μας περιμένει, την εκμετάλλευση και την ανασφάλεια που μας ετοιμάζουν, αντί για το δικαίωμα κάθε απόφοιτου στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζει».

Και καλεί τους φοιτητές: «Καμία ανοχή! Ανυπακοή! Στην πολιτική της ακριβοπληρωμένης αμάθειας, στα μέτρα της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης, στο νόμο - έκτρωμα».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας τις επιταγές της ΕΕ, έχουν στόχο να κάνουν πιο "ευέλικτα" και να υποτάξουν τα ΑΕΙ στις ανάγκες του κεφαλαίου. Πρόκειται για συνολική επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα», επισημαίνει η Πανσπουδαστική και εξηγεί: «Μας θέλουν να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για ψευτοκαταρτίσεις μιας χρήσης. Να βγαίνουμε φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις και με σκυμμένο το κεφάλι. Δηλαδή γνώση με το κομμάτι, για δουλιά με το κομμάτι και αιώνια ανασφάλεια».

Η Πανσπουδαστική καλεί όλους τους φοιτητές να βάλουν «στη γωνία τους στυλοβάτες αυτής της πολιτικής:

  • Τη ΔΑΠ που σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου ανέλαβε εργολαβικά να διαφημίσει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης (εκβιάζοντας, τραμπουκίζοντας, συμμετέχοντας στο "διάλογο"). Γι' αυτό άλλωστε και πήρε τα εύσημα της ΝΔ και του Καραμανλή. Χρόνια τώρα επιχειρεί να φιμώσει, περιφρονεί και στέκεται εχθρικά απέναντι στα δικαιώματα των φοιτητών. Γι' αυτό και ηττήθηκε και πρέπει να πληρώσει. Καμία ανοχή στη βιομηχανία ρουσφετιών και εκβιασμών που στήνει
  • Την ΠΑΣΠ, που ενώ χέρι χέρι με τη ΔΑΠ ψήφισε και στήριξε κάθε αντιδραστικό μέτρο τα προηγούμενα χρόνια, ξαναζέστανε την "αντιδεξιά" σούπα για να μας σερβίρει την πράσινη όψη της ιδιωτικοποίησης αντί της μπλε. Εκανε τα πάντα για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια για να αθωώσει την πολιτική του. Γι' αυτό και σε κάθε ευκαιρία υπονόμευσε τους αγώνες, προσπάθησε να τους κάνει ακίνδυνους».

Ακόμα, καλεί όλους τους φοιτητές «να απομονώσουν:

  • Τα ΕΑΑΚ: Η στάση τους (η υποκατάσταση της κοινής δράσης και των αποφάσεων των συλλόγων από παραταξιακά κομπρεμί και "καπέλα"), η υπόκλιση στους ελιγμούς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (βλ. ανακοίνωση "το ΠΑΣΟΚ ήρθε σε ρήξη με το κεφάλαιο"!!!) και τα αιτήματά τους (άρνηση επιστημονικής μόρφωσης - ειδίκευσης, γενικό πτυχίο κλπ.) απέδειξαν ότι: Δε θέλουν και δεν μπορούν να συγκρουστούν με την καρδιά της πολιτικής αυτής
  • Το ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΝ): Η τηλεοπτική υπερπροβολή τους δεν μπόρεσε να κρύψει ότι οι θέσεις τους ("ελεύθερο" πρόγραμμα σπουδών, προπαρασκευαστικό έτος - άρα κύκλοι σπουδών) χωράνε άνετα στην πολιτική αυτή και ότι η ενασχόλησή τους με τα προβλήματα των φοιτητών είναι ...εποχιακή!».

Η ΠΚΣ υπογραμμίζει: «Τώρα ξέρουμε... Στον αγώνα η δύναμη! Στη συλλογική δράση η λύση! Για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και των φοιτητών».

Και ξεκαθαρίζει: «Δυναμώνουμε τη σύγκρουση:

-- Για δωρεάν σπουδές που θα παρέχουν ολόπλευρη επιστημονική μόρφωση και επαγγελματική ικανότητα

-- Για πτυχία με αξία που θα αποτελούν τη μόνη προϋπόθεση για δουλιά στο αντικείμενο σπουδών, για μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα.

Με ισχυρή Πανσπουδαστική:

  • Για συλλόγους μαζικούς, αγωνιστικούς και ζωντανούς, όπου θα συμμετέχουν και θα έχουν λόγο όλοι οι φοιτητές!
  • Για όργανα και εκπροσώπους μαχητές και μπροστάρηδες στην οργάνωση της πάλης για κάθε πρόβλημα!
  • Για να αποκτήσει το κίνημα πανελλαδική οργάνωση και έκφραση, για να συγκροτηθεί η ΕΦΕΕ
  • Για φοιτητικό κίνημα οργανωμένο, ισχυρό και διεκδικητικό, που θα παλεύει με την εργατική τάξη και όλο το λαό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ