Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
«Θεωρούν την κερδοσκοπία ιερότερη από την Παιδεία»

Ζητά να αλλάξει η διαδικασία και το περιεχόμενο των εκδρομών

Παραμένει αίτημα να μην υπάρξουν άλλα θύματα στις σχολικές εκδρομές (φωτ. από τη δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη)

Eurokinissi

Παραμένει αίτημα να μην υπάρξουν άλλα θύματα στις σχολικές εκδρομές (φωτ. από τη δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη)
«Ενα παιδί χάθηκε στην πιο ευχάριστη δραστηριότητα του σχολείου του. Καμιά "υπουργική θλίψη" δε θα παρηγορήσει τους γονείς του και δε θα καθησυχάσει τους υπόλοιπους γονείς. Η αμείλικτη στατιστική πιθανότητα υπενθύμισε με τραγικό τρόπο πως δεν αποφεύγουμε τη συμφορά, όταν οι αρμόδιοι αδιαφορούν για τις ευθύνες τους. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορούν να ισχυριστούν πως δε γνώριζαν»... Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το τραγικό γεγονός της Κέρκυρας η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), φέρνοντας τους υπεύθυνους αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους.

«Οι σχολικές εκδρομές ούτε εκπαιδευτικές είναι, ούτε εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών. Το μόνο που εξασφαλίζεται είναι ένας τεράστιος τζίρος - πάνω από 50 εκατ. ΕΥΡΩ, στους ξενοδόχους, τα νυχτερινά κέντρα και τα ταξιδιωτικά "γραφεία"!», τονίζει η ΑΣΓΜΕ σημειώνοντας ότι καμία ανταπόκριση δε βρήκαν στον υπουργείο Παιδείας οι αναφορές, τα υπομνήματα, ανακοινώσεις, προτάσεις που κατέθεσαν ενώσεις, ομοσπονδίες γονέων, εκπαιδευτικοί, σωματεία οδηγών λεωφορείων κλπ.

«Τα παιδιά μας δε χρειάζονται μια πενταήμερη εκτόνωση για να ξεχάσουν την αφύσικη εφηβεία που ζουν», αναφέρει η ΑΣΓΜΕ. Και συνεχίζει:

  • «Εχουν ανάγκη ένα σχολείο που θα τους μορφώνει και θα τους βοηθά να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν ισορροπημένα για να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
  • Εχουν ανάγκη εκδρομές που θα τις αποφασίζουν οι ίδιοι με τους δασκάλους τους, μέσα από συζήτηση στο Σχολικό Συμβούλιο του κάθε σχολείου.
  • Θα φτιάχνουν το πρόγραμμα της χρονιάς, με πολλές εξόδους, με βάση τα δικά τους ερεθίσματα, περιέργειες, ενδιαφέροντα, προτάσεις, κι όχι τους σχεδιασμούς των νυχτερινών κέντρων, των ξενοδόχων και των ταξιδιωτικών "γραφείων".
  • Θα είναι πραγματική εκπαιδευτική έξοδος του σχολείου, με ευθύνη και δαπάνη του ΥΠΕΠΘ και θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές κι όχι μόνο εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν.

Το Υπουργείο Παιδείας είναι φανερό πως είχε επιλέξει ως τώρα να θεωρεί την κερδοσκοπία ιερότερη από την Παιδεία και την καλλιέργεια των παιδιών.

Ο πνιγμός του μαθητή στην Κέρκυρα βάζει ξανά επιτακτικά το δίλημμα:

  • Θα αλλάξει η διαδικασία και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών;
  • Θα αλλάξει η ασφυκτική εξετασιοκεντρική λειτουργία του σχολείου;
  • Θα συνδέεται το σχολείο με τη ζωή και θα προετοιμάζει τα παιδιά για τη ζωή;», καταλήγει η ΑΣΓΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ