Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ»
Κάλυψε το «λοκ άουτ» της πολυεθνικής

Προκλητικός ο υφυπουργός Απασχόλησης στη χτεσινή συζήτηση Ερώτησης του ΚΚΕ

Από πρόσφατη περιοδεία του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της Χαλκίδας
Από πρόσφατη περιοδεία του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της Χαλκίδας
Απροκάλυπτη στήριξη στη γαλλική πολυεθνική «Lafarge», που ελέγχει την ΑΓΕΤ-Ηρακλής και κήρυξε «λοκ άουτ» στο εργοστάσιό της στη Χαλκίδα, προσέφερε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Γερ. Γιακουμάτος. Τις προκλητικά παράνομες ενέργειες των εργοδοτών, που έστειλαν όλους τους εργαζόμενους σε υποχρεωτική άδεια, κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, ζητώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο βρίσκεται από τον προηγούμενο Οκτώβρη σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την υλοποίηση συμφωνιών, που έχουν συνυπογραφεί με την εργοδοσία από το 2002 για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό και τη δραστηριοποίηση των εργολάβων.

Ο Γερ. Γιακουμάτος στην απάντησή του είπε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα γίνει τριμερής συνάντηση και παραδέχτηκε πως η ενέργεια της γαλλικής πολυεθνικής είναι παράνομη. Ωστόσο, έσπευσε να τη δικαιολογήσει λέγοντας προκλητικά ότι οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να επισκευάσουν μια βλάβη και στη συνέχεια εμπόδισαν και εργολάβους να το κάνουν, κάτι που αποτέλεσε την αιτία για το «λοκ άουτ».

Ζήτησε από τους εργαζόμενους «εργασιακή γαλήνη και ηρεμία» και υποταγή στα αφεντικά αφού, κατά τον υφυπουργό, «όταν η εταιρεία λέει "πήγαινε από τη μια θέση στην άλλη στα ίδια καθήκοντα στον ίδιο χώρο" δε θα λες όχι γιατί είναι άρνηση υπηρεσίας». Με θράσος και λειτουργώντας σαν γραφείο Τύπου της εταιρείας, έκανε λόγο για «επαναστατική και κομματική γυμναστική εις βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους». Η τοποθέτησή του ελάχιστα απέχει από τη χτεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, με την οποία απειλεί τους εργαζόμενους και εκβιάζει για την επαναλειτουργία του εργοστασίου με τους δικούς της όρους, ενώ προσπαθεί και να διασπάσει τον αγώνα τους.

Η Β. Νικολαΐδου στηλίτευσε την κυβερνητική στήριξη στα αφεντικά της ΑΓΕΤ και τόνισε ότι το υπουργείο παραμένει αδιάφορο για τα αιτήματα των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι αυτοί απεργούν εδώ και πέντε μήνες επειδή η εταιρεία δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα. Τα αφεντικά, είπε, περιφρονούν τους ελληνικούς νόμους και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει τις ευθύνες στους εργαζόμενους. «Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή και έχετε την ίδια πολιτική στήριξης των πολυεθνικών όπως είχε και η προηγούμενη κυβέρνηση», υπογράμμισε και είπε ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας θα έπρεπε να είναι κάτω από έναν εθνικό σχεδιασμό μέσω ενός δημόσιου φορέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύμα καταδίκης της απόπειρας για «λοκ άουτ» στην ΕΒΓΑ (2015-12-23 00:00:00.0)
Απαράδεκτη Σύμβαση στο «Καζίνο Θεσσαλονίκης» (2014-06-03 00:00:00.0)
Δικαστική αναστολή κινητοποιήσεων στην «Κουάντας» (2011-11-01 00:00:00.0)
Επιχειρεί «ντε φάκτο» επιβολή των σχεδίων της (2007-05-11 00:00:00.0)
Δεν το βάζουν κάτω (2007-04-24 00:00:00.0)
Οι εργοδότες εκβιάζουν ενάντια στην απεργία (1996-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ