Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Θα κατάσχονται οι εφημερίδες με πορνό DVD

Παρέμβαση έκανε χτες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς για να σταματήσει η διακίνηση των ταινιών πορνό μέσω των εφημερίδων και των περιοδικών. Το φαινόμενο αυτό έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, καθώς κάποιες εφημερίδες και περιοδικά έχουν μετατραπεί σε περιτύλιγμα για τα πορνό DVD.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με εγκύκλιο προς τους προϊσταμένους των Εφετείων της χώρας ζητάει την κατάσχεση των πορνό DVD, ενώ στις περιπτώσεις που οι εφημερίδες και τα περιοδικά διαφημίζουν τα εν λόγω DVD με άσεμνες φωτογραφίες, τίτλους κλπ, να προχωρούν ακόμη και στην κατάσχεση των εντύπων.

Επίσης, παρήγγειλε στους προϊσταμένους των Εφετείων να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση την κυκλοφορία των εφημερίδων και περιοδικών και εφόσον μαζί με αυτά πωλούνται DVD με άσεμνο περιεχόμενο, να παραγγέλλουν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στη συνέχεια να ασκούν δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παράβαση του νόμου 5060/1931.

Ο Γ. Σανιδάς αναφέρει ότι «κάποιοι εκδότες, διευθυντές εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και δημοσιογράφοι, έχουν ταυτίσει την έννοια της ελευθερίας του Τύπου, με την έννοια της ελευθεριότητας». Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αυτές οι εφημερίδες και τα περιοδικά διαφημίζουν στις σελίδες τους πορνό ταινίες, με αποτέλεσμα, κυρίως στις αθλητικές εφημερίδες, να αγοράζονται και από ανήλικα άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ