Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εντονη συζήτηση στις σχολές και κινητοποιήσεις

Από το «χτίσιμο» του Γραφείου Διασύνδεσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ICON

Από το «χτίσιμο» του Γραφείου Διασύνδεσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πολύμορφη δραστηριότητα αναπτύσσεται στις σχολές, με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που οργανώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ:

-- Φοιτητές της Πανσπουδαστικής προχώρησαν, χτες στις 12 το μεσημέρι, σε συμβολικό «χτίσιμο» του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών, στο Πεδίον Αρεως, στο Βόλο, εκφράζοντας, και μ' αυτόν τον τρόπο, τη γενικότερη αντίθεσή τους στη σύνδεση των πανεπιστημίων με τις εταιρείες και ειδικότερα στην εξομοίωση των πτυχίων των πανεπιστημίων με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά που δίνουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

-- Φοιτητές του πρώτου έτους του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου, μετά από πρωτοβουλία της ΠΚΣ, διεκδίκησαν και πέτυχαν την άμεση διανομή των συγγραμμάτων, τα οποία προβλεπόταν να διανεμηθούν μετά τις 15 του Μάη.

-- Στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθήνας μίλησε ο πρόεδρος του τμήματος, Γιώργος Τριμπέρης, ο οποίος αναφέρθηκε στους αγώνες ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στο νέο νόμο - πλαίσιο, καθώς και στην ανάγκη συνέχισης του αγώνα και συμπόρευσης του φοιτητικού με το εργατικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ότι δε θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος -πλαίσιο στο τμήμα και συγκεκριμένα ότι δε θα υιοθετηθούν τετραετή ανταγωνιστικά προγράμματα, δε θα μπουν μάνατζερ και δε θα περιοριστεί το άσυλο. Ακόμα μίλησε εκπρόσωπος του συλλόγου των εργαζομένων καθώς και εκπρόσωπος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών, ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση στα μεταπτυχιακά προγράμματα όπου εδώ και χρόνια έχουν περάσει οι αναδιαρθρώσεις: Δίδακτρα, έρευνα κατά παραγγελία από επιχειρήσεις, κλπ.

-- Στο Πολυτεχνείο σε εκδήλωση της ΠΚΣ μίλησε ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, καθηγητής στο Πολυτεχνείο και γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ. Από την κουβέντα αναδείχτηκε η ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση στα πανεπιστήμια, σε κατεύθυνση όμως που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

-- Στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας, η ΠΚΣ διοργάνωσε εκδήλωση για την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Λογιστών Αθήνας, Θ. Κακαβάς, ο οποίος συζήτησε με τους σπουδαστές για τις επιπτώσεις της εξίσωσης των πτυχίων τους με τα πιστοποιητικά των τρίχρονων κολεγίων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συμπόρευσης σπουδαστών και εργαζομένων στην πάλη για δουλιά με δικαιώματα.

-- Για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική συζήτησαν χτες με φοιτητές, στο Πάντειο, ο Δημήτρης Καραγιάννης, δημοσιογράφος του «Ρ», και η Δέσποινα Μάρκου, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, σε εκδήλωση της Πανσπουδαστικής. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και προβολή ντοκιμαντέρ για την εξέγερση στην Οαχάκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ