Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ
Εξαντλητική δουλιά και τεράστιες ελλείψεις

Περιοδεία χτες του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη

Ο Π. Κοσιώνης με τους εργαζόμενους του ΚΑΤ
Ο Π. Κοσιώνης με τους εργαζόμενους του ΚΑΤ
Οι εκρηκτικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο ΚΑΤ και η αγανάκτηση των εργαζομένων που δουλεύουν στα όρια της εξάντλησης για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης του δημόσιου τομέα Υγείας και της ταυτόχρονης πριμοδότησης του ιδιωτικού από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια περιοδείας που έκανε χτες στο νοσοκομείο ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης.

Σε κάθε τμήμα που επισκέφτηκε ο βουλευτής, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Απ' τις 1.146 νοσηλεύτριες που προβλέπει ο οργανισμός, ενεργές είναι μόλις 500 και τους οφείλονται χιλιάδες ρεπό. Οι κενές θέσεις στην ιατρική υπηρεσία φτάνουν τις 80, στη διοικητική υπηρεσία είναι κενές οι 480 από τις 874 οργανικές θέσεις και στην τεχνική οι 62 απ' τις 129.

Οπως ενημέρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου το βουλευτή του ΚΚΕ, κάθε χρόνο αποχωρούν περίπου 50 άτομα προσωπικό, όμως δε δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις επειδή... το προσωπικό πιέζεται να δουλέψει περισσότερο και μειώνονται υπηρεσίες, όπως π.χ. τα χειρουργεία! Εξαιτίας των ελλείψεων δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα τρεις θάλαμοι πλαστικής χειρουργικής, η αίθουσα βραχείας νοσηλείας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, και εφτά κλίνες της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας. «Πιέζουμε για προσωπικό αλλά αυτές είναι πολιτικές αποφάσεις», ξεκαθάρισε η διοίκηση.

«Υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες για να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας πλήρως στελεχωμένο που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Η αιτία για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο ΚΑΤ και όλα τα δημόσια νοσοκομεία, είναι η εσκεμμένη υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων από την κεντρική εξουσία και η ταυτόχρονη πριμοδότηση των ιδιωτών που κερδοσκοπούν με χρήματα των εργαζομένων», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Και κάλεσε τους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να παλέψουν για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν περίθαλψη, αλλά και για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλιάς με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ