Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας

Με 30 σφαίρες και μια χειροβομβίδα άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν προχτές τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ν. Ιωνίας. Οι σφαίρες «γάζωσαν» το τμήμα δίπλα από τη σκοπιά του φρουρού και έφτασαν μέχρι το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας. Οι αρχές εκτιμούν πως οι δράστες προέρχονται από τον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι δράστες αποχωρώντας έριξαν και αμυντική χειροβομβίδα, σε απόσταση 15 μέτρων από το τμήμα. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε αυτό, στη σκοπιά, σε περιπολικά και ΙΧ αυτοκίνητα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυο άτομα βρίσκονταν στο πάρκο πίσω από το τμήμα. Κινήθηκαν πεζή εναντίον του, άνοιξαν πυρ από απόσταση 50 μέτρων και μετά διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Από το χώρο περισυνελέγησαν 30 σφαίρες που προέρχονται από υποπολυβόλο MP5 διαμετρήματος εννέα χιλιοστών, όπλο όμοιο με αυτά που άγνωστοι άρπαξαν πριν λίγες μέρες από τον αστυνομικό που φρουρούσε την κατοικία του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρ. Κεδίκογλου και από τον ειδικό φρουρό Χ. Αμανατίδη το 2004.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας δήλωσε πως «ερευνώνται, εξετάζονται όλα και αξιολογούνται ποιοτικά και επιχειρησιακά». Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ευθύνη των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική, ενώ την υπόθεση αρπαγής του όπλου του φρουρού την έχει η Κρατική Ασφάλεια, είπε πως «όλα έχουν την ερμηνεία τους».

Εξάλλου, «Το Βήμα», σε δημοσίευμά του αναφέρει πως έχει συνταχθεί σχέδιο ουσιαστικής ανασύστασης της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Δείγμα της «αξιοποίησης» από τις διωκτικές αρχές αυτών των ένοπλων ενεργειών αποτελεί η μέθοδος δράσης που προκρίνουν αξιωματικοί της Αστυνομίας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι η δημιουργία «μιας ειδικής ομάδας μυστικών αστυνομικών και πρακτόρων που θα χρησιμοποιούν μικροκάμερες και άλλα συστήματα για να παρακολουθούν συγκεκριμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας» ώστε να καταγράφονται συνεννοήσεις... Προηγουμένως, όμως, ζητούν την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα χρήσης αυτών των καταγραφών και να μην αντιμετωπίζεται, όποιος συλλαμβάνεται με τέτοια συστήματα, ως «προβοκάτορας», με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει οι επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους. Για την αντιμετώπισή τους ο Β. Πολύδωρας έχει ζητήσει συναίνεση, ενώ ο τηλεοπτικός κουρνιαχτός από τα «παράθυρα» των καναλιών εμφανίζει... βεντέτες και «πολεμικές επιχειρήσεις» για «να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας».

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50 εξαπέλυσε χτες το απόγευμα ομάδα νεαρών. Οι δράστες πέταξαν εναντίον των γραφείων πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα χωρίς να προκληθούν ζημιές. Νωρίτερα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβα «μολότοφ» εναντίον κτιρίου στο ισόγειο του οποίου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας εσωρούχων «Γκάλοπ» και στον πρώτο όροφο τα γραφεία της εταιρείας «ΚΛΩΝΑΤΕΞ», στο Περιστέρι. Η «μολότοφ» εξερράγη στο ισόγειο και από τη φωτιά, η οποία σβήστηκε γρήγορα, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ