Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κοροϊδεύει ασύστολα τους εργαζόμενους

Δηλώνει πως βρίσκεται κοντά τους, όταν θριαμβολογούσε για τα 0,77 ευρώ αύξηση που «πέτυχε» η ΓΣΕΕ στο μεροκάματο...

Σ' ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και ως κεντρικός εκφραστής μιας επιχείρησης παραπλάνησης του ελληνικού λαού με φόντο το σκάνδαλο των ομολόγων, ο Γ. Παπανδρέου βγήκε χτες να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «κοντά στον εργαζόμενο».

Ο αρχηγός του κόμματος, που πρώτος των πρώτων έσπευσε να χαιρετίσει σαν «επιτυχία» της ΓΣΕΕ την αύξηση των 0,77 ευρώ στο μεροκάματο του εργάτη, που συμφώνησε με το ΣΕΒ και που τάσσεται υπέρ της συνέχισης του τζογαρίσματος των χρημάτων των ασφαλισμένων εμφανίστηκε σαν εκφραστής μιας ...«δίκαιας κοινωνίας» και ...εγγυητής της «διαφάνειας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας χτες στις εκδηλώσεις του εργατοϋπαλληλικού κέντρου του Ηρακλείου Κρήτης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, επιχείρησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν το κόμμα που θα θέσει «τέρμα στην κατάφωρα άδικη πολιτική της ΝΔ». Οταν το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμά του θέτει σαν κεντρικό στόχο την εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και εγκαλεί την κυβέρνηση για ...αργοπορία στην προώθηση της στρατηγικής της Λισαβόνας και στις ανατροπές που αυτή επιτάσσει στις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό, ο Γ. Παπανδρέου εντελώς υποκριτικά υποστήριξε ότι η ΝΔ που ακολουθεί την ίδια πολιτική «υπονομεύει το κοινωνικό κράτος».

Ο Γ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ σε όλους τους τόνους υπερθεματίζει τη συνέχιση του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων «με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων», ισχυρίστηκε ότι θα «χτυπήσει αλύπητα κάθε λογική ιδιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, κάθε λογική διαφθοράς». Ο Γ. Παπανδρέου, ακολουθώντας την ίδια τακτική με αυτή που χρησιμοποίησε ο Κ. Καραμανλής σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητώντας επίμονα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες - κάτι που αναμένεται να κάνει και αύριο στην προ ημερήσιας συζήτησης στη Βουλή για την αγροτική πολιτική - επιδιώκει να πολώσει το κλίμα της αντιπαράθεσης του δικομματισμού γύρω από θέματα «διαφάνειας». Ο Γ. Παπανδρέου... ξεχνώντας το ένδοξο παρελθόν των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αποκρύπτοντας τις στρατηγικές επιδιώξεις του κόμματός του, υποστήριξε: «Εμείς θα κυβερνήσουμε με απόλυτο σεβασμό στην περιουσία του Ελληνα πολίτη και αυτό το εγγυώμαι προσωπικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης. Με δήλωσή του κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ, μίλησε για «καταλήστευση των ταμείων» και ανέφερε ότι η «υπόθεση των ομολόγων είναι υπόθεση για την οποία η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη», προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις του υπουργού για αποπομπή του Σ. Τσιτουρίδη«είναι υποκριτικές και δεν απαντούν στο πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ