Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Υστατο «χαίρε» στο σ. Βασίλη Γαρύφαλλο

«Εφυγε» σε ηλικία 82 ετών και κηδεύτηκε, χτες, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Βασίλης Γαρύφαλλος.

Στην κηδεία του ΕΑΜίτη αγωνιστή στη Λευκάδα, μαζί με πλήθος κόσμου, τους οικείους, φίλους και συναγωνιστές, παραβρέθηκαν, απευθύνοντας τον ύστατο χαιρετισμό, ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Γραμματέα Γιάννα Σιγανού, καθώς και αντιπροσωπεία του ΝΣ της ΚΝΕ.

Ο Βασίλης Γαρύφαλλος ήταν αυτός που με την υλική βοήθεια συνέβαλε καθοριστικά να αγοραστούν τα ιδιόκτητα γραφεία της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ που φτιάχτηκαν με την εθελοντική προσφορά μελών και φίλων του ΚΚΕ και εγκαινιάστηκαν το Σεπτέμβρη του 2004. Ηταν μια πράξη με τεράστια ιδεολογική και πολιτική σημασία, που αναδεικνύει το μεγαλείο των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ανέδειξε τη διάθεση για προσφορά, που ξεφεύγει από τα στενά κομματικά όρια, και την ενίσχυση του ΚΚΕ για πιο αποτελεσματική δράση και παρέμβαση, στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό.

Αυτές τις αξίες και τα ιδανικά υπηρέτησε ο Βασίλης Γαρύφαλλος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του με ανιδιοτέλεια, συμβάλλοντας αποφασιστικά ώστε οι κομμουνιστές και οι νεολαίοι της ΚΝΕ στη Λευκάδα να δίνουν από καλύτερη θέση τη μάχη αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ