Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνη ελαφρότητα

Σε ευτελισμό της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και στον εξευτελισμό του ιατρικού λειτουργήματος οδηγεί η εγκύκλιος του υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου προς όλα τα νοσοκομεία (18.4.2007) για το συνδυασμό των θερινών διακοπών των γιατρών με την κάλυψη χρόνιων αναγκών στις τουριστικές περιοχές.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται: «Λόγω θέρους και θερινών διακοπών, παρακαλείστε να ενημερώσετε το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ ότι θα μπορούν να φιλοξενηθούν για τις διακοπές τους σε μερικά τμήματα της χώρας που διαθέτουν περιφερειακά ιατρεία, κέντρα υγείας ή μικρά νοσοκομεία, δωρεάν και με δαπάνη των τοπικών αρχών αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα θα μπορούν να καλύπτουν με εύλογη απασχόληση τη γύρω περιοχή (ιδίως σε έκτακτα περιστατικά)».

Δηλαδή, το έκτακτο περιστατικό που απαιτεί ετοιμότητα, εμπειρία και πλήρες οργανωμένο δίκτυο, το υπουργείο Υγείας το αντιμετωπίζει με την ελαφρότητα και τη χαλάρωση των διακοπών, προϊδεάζοντας για νέα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των γιατρών. Συνυπεύθυνοι σ' αυτό το ανοσιούργημα είναι και οι τοπικοί άρχοντες που έχουν θεοποιήσει τον τουρισμό, αδιαφορώντας για την ανάπτυξη ενός δημόσιου συστήματος Υγείας που θα καλύπτει με επάρκεια τις περιοχές τους όλο το χρόνο και όχι μόνο τη θερινή περίοδο. Βεβαίως το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι ιδέα μόνο της ΝΔ. Πρωτοεκφράστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εφαρμόστηκε περιστασιακά και «πειραματικά» απ' αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ