Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Αντι... τρομοκρατικά»

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΑΝΑΣΑΝΑΝ» υποθέτουμε οι κυβερνώντες μετά την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναφέρει την Ελλάδα ως χώρα που «συνεχίζει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»...

Αντίστοιχα, ευχαριστημένος πρέπει να είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού και ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παραλείπει να εκφράζει την πίστη του στο «αντιτρομοκρατικό δόγμα».

Βέβαια, ο ελληνικός λαός ούτε «ταγμένος» κατά της τρομοκρατίας είναι, ούτε νιώθει αγωνιζόμενος για τις αξίες του «δυτικού πολιτισμού» και τις σταυροφορίες του Μπους και ούτε θεωρεί «τίτλους τιμής» τέτοιες ανακοινώσεις.

Γιατί τι σημαίνει πρακτικά το να σε θεωρούν «σύμμαχό» τους οι Αμερικανοί; Οτι καταπατάς δημοκρατικά δικαιώματα, φακελώνεις και παρακολουθείς τους πάντες και τα πάντα και μεταβάλλεις μια χώρα σε περιοχή ελεύθερης δράσης για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Αλλωστε, μπορεί να είναι κανείς παρακολουθητής και ταυτόχρονα παρακολουθούμενος...

ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ του ναυτικού πήγαν χτες στην Κάσο ο Καραμανλής και ο Μεϊμαράκης προκειμένου να εξηγήσουν στους κατοίκους του νησιού την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης για το Αιγαίο.

Αν περίμεναν να πάνε με πλοίο της γραμμής ...ακόμη στον Πειραιά θα βρίσκονταν.

Βλέπετε, μόνο αν είσαι πρωθυπουργός ή υπουργός Εθνικής Αμυνας μπορείς να διαθέτεις τέτοιου είδους πλωτά μεταφορικά μέσα. Οι κάτοικοι του νησιού - όπως και όλων των ακριτικών νησιών - έχουν δρομολόγια πλοίων στη ...«χάση και στη φέξη».

Για να έχει κανείς το δικαίωμα να ...μετακινηθεί στην ίδια του τη χώρα, πρέπει αυτό να βολεύει και τους ακτοπλόους εφοπλιστές κι αυτή η συγκυρία είναι πολύ δύσκολο να σου τύχει...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ