Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχής αγώνας κατά της ισραηλινής κατοχής και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά το τέλος της επίσκεψης στο Λίβανο, στα λιβανικά ΜΜΕ

Μετά το τέλος των συναντήσεων της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με πολιτικές δυνάμεις της λιβανικής αντιπολίτευσης καθώς και μετά το πέρας της σύντομης επίσκεψής της στο νότο της χώρας, που δέχτηκε τα αιματηρότερα πλήγματα κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής του περασμένου καλοκαιριού, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της στα λιβανικά ΜΜΕ, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει:

«Εκ μέρους του ΚΚΕ δηλώνουμε ότι επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα εντείνουμε την προσπάθεια ενημέρωσης του ελληνικού λαού γιατί είναι γεγονός ότι πρέπει να συνεχιστεί η αλληλεγγύη προς τον λιβανέζικο λαό, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου αλλά και για το ότι παραμένει άλυτο το πρόβλημα της κατοχής ενός τμήματος του Λιβάνου από ισραηλινά στρατεύματα. Υποστηρίζουμε την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από όπου και αν βρίσκονται και την επαναφορά των συνόρων στα προ του 1967 όρια.

Τον αγώνα αυτόν, όμως, τον βλέπουμε ενταγμένο στη δράση εναντίον του σχεδίου που εκπόνησαν οι ΗΠΑ υπό τον τίτλο "Εκδημοκρατισμός της Μέσης Ανατολής". Δυστυχώς, αυτός ο βάρβαρος σχεδιασμός που στρέφεται κατά των λαών της Μέσης Ανατολής έχει και την υπογραφή του ΝΑΤΟ και την πολιτική συμφωνία της ΕΕ. Η ιμπεριαλιστική πολιτική όχι μόνο είναι ασυμβίβαστη με τη δημοκρατία αλλά είναι εχθρός της δημοκρατίας.

Γι' αυτό εκτιμούμε κάθε πολιτική και κοινωνική δύναμη που αντιστέκεται στα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και διεκδικεί το δικαίωμα κάθε λαός στην πατρίδα του να αποφασίζει για το μέλλον του, μακριά από τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και τα συμφέροντα που εκφράζονται, ενίοτε, και από εσωτερικά ερείσματα που ο ιμπεριαλισμός βρίσκει στην εκάστοτε πολιτική σκηνή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ