Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές

Ανακοίνωση για το χτύπημα από την αστυνομία της συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη

Σε χτεσινή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την κτηνώδη επίθεση των τουρκικών κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη. H συγκέντρωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των 34 νεκρών διαδηλωτών που δολοφονήθηκαν την Πρωτομαγιά του 1977.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο ΚΚ Τουρκίας, στο Πατριωτικό Μέτωπο και στα ταξικά συνδικάτα που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ. Είμαστε δίπλα στους δεκάδες των συλληφθέντων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών εργατών.

Η σημερινή αγωνιστική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευσή της, δείχνει ότι υπάρχει και η άλλη Τουρκία, εκτός από εκείνη των ισλαμιστών, των κοσμικών πολιτικών και του τουρκικού αστικού κράτους. Υπάρχει η Τουρκία των αγωνιζόμενων, των κομμουνιστών, των ριζοσπαστών αριστερών, η Τουρκία των προλετάριων, που δε μάχεται για τον αν οι γυναίκες θέλουν ή δε θέλουν τη μαντίλα, αλλά μάχεται για ένα μέλλον που οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας θα ζουν αδελφικά.

Απαιτούμε από την τουρκική κυβέρνηση να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες, να αναγνωριστεί η ουσιαστικά νόμιμη και απρόσκοπτη δράση του ΚΚ Τουρκίας και του Πατριωτικού Μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ