Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εγκρίθηκε η ίδρυση πολυεθνικού κολοσσού

Με τις «γαλάζιες» ψήφους των νομαρχιακών συμβούλων της ΝΔ, δόθηκε και επίσημα το ...πράσινο στη σύνθλιψη των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ της πόλης

Την έγκριση δημιουργίας νέου πολυεθνικού κολοσσού έκτασης 20.000 τ.μ. ψήφισε κατά πλειοψηφία η νομαρχιακή παράταξη της ΝΔ στο προχτεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο των Ιωαννίνων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη στήριξή της στην πολιτική που επιταχύνει το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Ανοιχτά και καθαρά χωρίς περιστροφές οι νομαρχιακοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ψήφισαν υπέρ της έγκρισης της άδειας, με το επιχείρημα ότι έτσι θα τονωθεί η «επιχειρηματική δραστηριότητα» και «ανταγωνιστικότητα». Μόνο που αποσιώπησαν το γεγονός ότι συνέπεια των πολιτικών επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, μόνο την τελευταία 4ετία οδηγήθηκαν στο κλείσιμο 2.150 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο νομό και αυξήθηκε κατακόρυφα ο τζίρος των πολυεθνικών καταστημάτων μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης μεταξύ άλλων των εργαζομένων και τη διάλυση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Την κατηγορηματική του αντίθεση σε αυτήν την πολιτική που θρέφει και εξυπηρετεί τα εγχώρια και ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα και συνθλίβει επαγγελματοβιοτέχνες - εργαζόμενους και καταναλωτές, εξέφρασε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Χρήστος Μεντής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη στρατηγική συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΝ σε αυτήν την πολιτική που προωθείται ακόμη πιο έντονα μέσα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Την κάθετη διαφωνία τους εξέφρασαν και οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι που παραβρέθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επίσης, ο Αλέκος Σπύρου, παρεμβαίνοντας εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, ανέδειξε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου τις πολλαπλές επιπτώσεις από τη δημιουργία νέου πολυεθνικού κέντρου στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της ευρύτερης περιοχής της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Την πρόταση για έγκριση άδειας καταψήφισαν και οι νομαρχιακές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, αφήνοντας ωστόσο στο απυρόβλητο τη γενεσιουργό πολιτική αιτία και το χαρακτήρα του συστήματος που υπηρετούν. Ενός συστήματος, που συμβάλλει στη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια και στον τομέα του εμπορίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ