Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
«Ξεπουλούν» τη συνεταιριστική περιουσία

Η πρασινογάλαζη διοίκηση δε διστάζει να παραχωρήσει έναντι «πινακίου φακής» την ακίνητη περιουσία της Ενωσης

Εκθετη στον αγροτικό κόσμο της Λιβαδειάς βρίσκεται η «πρασινογάλαζη» διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, έπειτα από την απαράδεκτη απόφασή της να εκποιήσει, «έναντι πινακίου φακής», την ακίνητη περιουσία που διαθέτει η ΕΑΣ, στην Αγροτική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», το ΔΣ της Ενωσης εκποιεί τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιβαδειάς (συνολική έκταση γης 90 στρέμματα, όπου στα 30 από αυτά στεγάζονται το εργοστάσιο της Ενωσης, αποθήκες κ.ά.) έναντι του ποσού των 2.100.000 ευρώ, τα οποία σύμφωνα με (μετριοπαθείς) εκτιμήσεις αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος από την πραγματική αξία τους!

Το Διοικητικό Συμβούλιο ως λόγους που το «ανάγκασαν» να προχωρήσει σε αυτήν την πώληση, επικαλείται τα «υπέρογκα» χρέη που έχει απέναντι στους 30 εναπομείναντες εργαζόμενους της Ενωσης, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα χρέη που έχουν συσσωρευτεί κατά το πέρασμα των χρόνων. Χρέη, που φυσικά «κληρονομήθηκαν» εξαιτίας της αντισυνεταιριστικής - αντιαγροτικής πολιτικής που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις, αλλά και εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί σήμερα η ΝΔ, με σκοπό να φτάσουν οι συνεταιρισμοί της χώρας μας, στο σημερινό αδιέξοδο.

Σε μια προσπάθειά του να «θολώσει τα νερά», το «πρασινογάλαζο» ΔΣ επικαλείται ότι στους όρους του συμβολαίου με την ΑΤΕ, προβλέπεται πως αν εντός τεσσάρων ετών επιστραφεί το ποσό προστιθέμενου και του συμφωνηθέντος επιτοκίου - 4,75% για κάθε χρόνο - τότε τα ακίνητα θα επιστραφούν στην Ενωση.

Εύκολα όμως μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι ο όρος αυτός μόνο για «τα μάτια του κόσμου» τέθηκε, αφού καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το πώς θα μπορέσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια να έχει συγκεντρώσει η ΕΑΣ αυτά τα χρήματα. Επιπλέον, σοβαρά ερωτήματα γεννούν οι πληροφορίες της εφημερίδας μας, που κάνουν λόγο για παρέμβαση στην όλη διαδικασία, γνωστού κυβερνητικού στελέχους ώστε να... προχωρήσει η συμφωνία με την ΑΤΕ.

Η ΠΑΣΥ

Για το παραπάνω θέμα το μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Βοιωτίας, Π. Καραβαγγέλης, δήλωσε στον «Ρ»: «Καταγγέλλουμε ένα ακόμη σκάνδαλο που συντελείται από το ΔΣ της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς το ξεπούλημα των εγκαταστάσεων της Ενωσης στο σιδηροδρομικό σταθμό. Το ξεπούλημα συντελείται στο όνομα της πληρωμής των εργαζομένων και των υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Εν αγνοία όλων των αγροτών, που με ιδρώτα έχτισαν το πιο σύγχρονο εργοστάσιο, το οποίο αφού το απαξίωσαν και χρεοκόπησαν την έννοια του συνεταιρισμού στη συνείδηση των αγροτών, έρχονται τώρα, υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική σήμερα και του ΠΑΣΟΚ χτες, να ξεπουλήσουν ό,τι απόμεινε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ