Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες μετανάστες

Να αφεθούν ελεύθεροι και να δοθεί άδεια παραμονής σε όλους τους Ιρακινούς και άλλους μετανάστες, που συνελήφθησαν πρόσφατα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ως ύποπτοι προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών κατά υποτιθέμενων αμερικανικών στόχων στην Αθήνα, ζήτησε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλο. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία της στο γενικότερο κλίμα τρομοψύχωσης το οποίο κυριαρχεί στη χώρα, αλλά και την ανάμειξη της αμερικανικής πρεσβείας.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», αποτελούμενο από τους Στρατή Κόρακα και Δημήτρη Σουλιώτη και με τη νομική υποστήριξη της Λίνας Κροκίδη, επισκέφτηκε τους τόπους κράτησης των συγκεκριμένων μεταναστών, στο Ελληνικό και στον Ασπρόπυργο, εκφράζοντάς τους τα αισθήματα αλληλεγγύης της «Συσπείρωσης».

Η αντιπροσωπεία άκουσε αιτήματά τους, απάντησε σε ερωτήσεις και ενημέρωσε τους κρατούμενους για το πώς έχει τώρα η κατάσταση, βοηθώντας τους συνάμα στη συμπλήρωση των τυπικών αιτήσεων για τον τερματισμό της κράτησής τους και τη χορήγηση άδειας παραμονής.

Τέλος, η αντιπροσωπεία, η οποία προηγουμένως είχε υπογραμμίσει σε αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών την αδυναμία των κρατουμένων να πληρώσουν τα 150 ευρώ το άτομο, προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτησή τους, έγινε αποδέκτης ορισμένων παραπόνων των κρατουμένων για τις συνθήκες κράτησής τους και ζήτησε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τους αρμόδιους του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ