Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικός ο Ρ. Κεδίκογλου

Ακόμα και άντρες της προσωπικής του ασφάλειας κάλεσε για ενίσχυση ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου, προκειμένου να εμποδίσει δημοσιογράφο να εισέλθει σε αίθουσα του 1ου ορόφου του κτιρίου του Αρείου Πάγου για να μελετήσει δικαστικές αποφάσεις! Η τακτική αυτή, στην ουσία βάζει φραγμούς στην ενημέρωση του Τύπου με το πρόσχημα την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, ο Ρ. Κεδίκογλου απέστειλε χτες εγκύκλιο προς όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να διαβάζουν δικαστικές αποφάσεις ούτε να λαμβάνουν αντίγραφα, αν δε δώσει ο ίδιος έγκριση και αφού υποβληθεί αίτημα από το δημοσιογράφο! Το ίδιο προβλέπεται και για τους δικηγόρους, καθώς πρόσβαση στις αποφάσεις θα έχουν μόνο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τη στιγμή που οι αποφάσεις του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου δημοσιεύονται υποχρεωτικά στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο ΣτΕ υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο σκεπτικό των αποφάσεων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναρτά στο διαδίκτυο τις αποφάσεις με πλήρη στοιχεία των διαδίκων, ο Ρ. Κεδίκογλου προσπαθεί να «φιμώσει» τον Τύπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ