Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!

Εύφορο «έδαφος» βρίσκει το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, καθώς οι αποφάσεις για συγκεντρώσεις πληθαίνουν καθημερινά

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, συνδικαλιστικοί φορείς και εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή και διοργάνωση κινητοποιήσεων στις 24 Αυγούστου, μέρα έναρξης του ψευτοδιαλόγου - απάτη μεταξύ κυβέρνησης και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, με στόχο την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Με τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ στο χέρι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλιάς, σε όλες τις πόλεις, στα χωριά και στις γειτονιές πραγματοποιούν περιοδείες και συσκέψεις, καλώντας τους εργαζόμενους να βάλουν φραγμό με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης που προσπαθούν να επιβάλουν με τη συμμετοχή των συμβιβασμένων ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Συνδικάτο Οικοδόμων

Κάλεσμα προς όλους τους οικοδόμους να καταδικάσουν τους αντεργατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς καθώς και τους συνδικαλιστές (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) που γίνονται συνένοχοι του κεφαλαίου και να πάρουν μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 4 το απόγευμα που διοργανώνει το ΠΑΜΕ απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα του Συνδικάτου, ο «κοινωνικός διάλογος» που ξεκινά στις 24 Αυγούστου είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που κόπηκε από τον προηγούμενο «κοινωνικό διάλογο» - απάτη του 1997-1998 με τους ίδιους πρωτεργάτες και τους ίδιους στόχους.

«Για άλλη μια φορά η ξεπουλημένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ και όσοι συμμετέχουν σ' αυτή την παρωδία, καθώς και η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ έχουν ιστορικές ευθύνες. Ευθύνες γιατί όχι μόνο αρνούνται την ανάπτυξη των αγώνων για μια σειρά από αντεργατικά μέτρα που προωθούνται, αλλά και με την τελευταία δέσμη μέτρων επιχειρούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους», καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Αναφορικά με το τι πάει να γίνει με τον κοινωνικό διάλογο, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η ΓΣΕΕ συμμετέχει - παρά τις δήθεν ενστάσεις περί 35ωρου - σ' αυτό το ανοσιούργημα που πάει να συντελεστεί, που καταργεί το 8ωρο, που αφαιρεί από τα συνδικάτα τη δυνατότητα παρέμβασης, που επιτρέπει στους εργοδότες να «διευθετούν» το χρόνο εργασίας ανάλογα με τις «ανάγκες» τους.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, τονίζεται ότι: «Πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουμε την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από κάθε είδους στημένο διάλογο και να μετατρέψουμε τους τόπους δουλιάς σε μετερίζια αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας. Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο και όχι αυτό που θέλει η εργοδοσία».

Κρήτη

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λασηθίου, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Αγιο Νικόλαο, που διοργανώνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου, στις 6.30 το απόγευμα, ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής για τις εργασιακές σχέσεις. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «τα νέα αντεργατικά μέτρα όχι μόνο δε μειώνουν την ανεργία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά τη διογκώνουν και τη μοιράζουν σε πολλούς εργαζόμενους, που θα δουλεύουν όποτε και όσο θέλει η εργοδοσία, θα αμείβονται με μισθό πείνας και θα μένουν ανασφάλιστοι».

Επιπλέον συγκεντρώσεις την Πέμπτη 24 Αυγούστου διοργανώνουν στο Ηράκλειο Κρήτης το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Λιονταριών. Στα Χανιά το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς.

Βοιωτία

Το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Ν. Βοιωτίας καλεί την εργατική τάξη του νομού και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά.

«Πριν να είναι αργά, μαζί με το Συντονιστικό να διαδηλώσουμε την ανυπακοή μας, την αντίδρασή μας. Να διαμαρτυρηθούμε για το "σικέ" διάλογο της ντροπής που στήνουν πίσω από την πλάτη μας. Για να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν 8ωρο, κοινωνική ασφάλιση, δικαίωμα στην πλήρη απασχόληση», υπογραμμίζει η Συντονιστική στην ανακοίνωση - κάλεσμα στο λαό της περιοχής.

Παράλληλα το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών καλεί όλους τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την απόσυρση όλων των αντεργατικών μέτρων, την αποχώρηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τους κάθε είδους στημένους διαλόγους. «Να μετατρέψουν τους χώρους δουλιάς, τους κλάδους, τις υπηρεσίες σε απροσπέλαστα οχυρά υπεράσπισης και διεύρυνσης των κατακτήσεων, να οργανώσουν Επιτροπές Αγώνα και να αναπτύξουν πολύμορφους τρόπους πάλης, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των ταξικών αγώνων», κάλεσε το Συντονιστικό τους εργαζόμενους.

Αρτα

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του Νομού Αρτας κάνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων - Συνδικαλιστών Νομού Αρτας, να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 8.30 το απόγευμα στην πλατεία Κιλκίς.

Στο κάλεσμα η Συντονιστική επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων, την αποχώρηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από κάθε είδους στημένους διαλόγους, να μετατρέψουν τους τόπους δουλιάς σε εστίες υπεράσπισης και διεύρυνσης των εργατικών κατακτήσεων, να αναπτύξουν πολύμορφους τρόπους πάλης στην κατεύθυνση υπεράσπισης των ταξικών αγώνων».

«Η τακτική της "ταξικής συναίνεσης" είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, τα περιβόητα "εννιά" σημεία που προβάλλει η κυβέρνηση ως βάση του "κοινωνικού διαλόγου" της απάτης συμπυκνώνουν τις βασικές θέσεις του ΣΕΒ και συνθέτουν το περιεχόμενο μιας νέας μαύρης "αντεργατικής βίβλου"» επισημαίνει.

«Η κυβερνητική επίθεση, καταλήγει, δεν περιορίζεται στην ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων. Εξαγγέλθηκαν σαρωτικές αντιδραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, μέτρα υπονόμευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οργανώνεται η επίθεση ενάντια στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, προετοιμάζεται η μείωση συντάξεων, η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 6μμ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου των Διοικήσεων των σωματείων - μελών του ΕΚ Ρόδου. Μετά τη συγκέντρωση θα γίνει πορεία προς το Δδημαρχείο Ρόδου όπου θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία.

Στο ΓΣ εκτιμήθηκε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στον κοινωνικοασφαλιστικό τομέα, ανατρέπουν συνολικά όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατέκτησαν εδώ και δεκάδες χρόνια.

Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 24 Αυγούστου δηλώνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας και καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα του ΠΑΜΕ και στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου στο Σύνταγμα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών και Συνεργαζομένων (ΑΠΕΛΣ).

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΠΕΛΣ, στη συγκέντρωση θα διατρανωθεί για ακόμα μια φορά η απόφαση των εργαζομένων της Αθήνας για την υπεράσπιση των ιερών δικαίων και κατακτήσεών τους. Παράλληλα καλεί όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της Αθήνας και της Αττικής να συμπαραταχτούν στους δίκαιους αυτούς αγώνες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ