Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ συγκεντρωτισμός εκφράζει τη διαλεκτική σχέση της ιδεολογίας και των οργανωτικών βάσεων του κόμματος. Καθορίζεται από το περιεχόμενο της ταξικής πάλης και από το ρόλο του κόμματος ως πρωτοπορίας. Είναι αδύνατο να είσαι κομμουνιστής με όλη τη σημασία της λέξης και να αρνείσαι το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό (σελίδα 8)

«ΤΑ ΚΡΥΦΑ ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας» του Λ. Ζαμόισκι συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες ο «Ριζοσπάστης», που παρά το γεγονός ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε στις αρχές του '80, εξακολουθεί να είναι άκρως επίκαιρο. Σήμερα διαβάστε το 10ο μέρος (σελίδα 10)

ΜΕΤΑ την προφεστιβαλική εκδήλωση στο χωριό Κέφαλος, που για πρώτη φορά πραγματοποίησε η ΚΝΕ, κορυφώθηκε προχτές η φεστιβαλική δραστηριότητα με την εκδήλωση στην πόλη της Κω. Σε ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες μετέτρεψαν με φαντασία και μεράκι το χώρο σε ένα κόκκινο ορμητήριο αντίστασης και ελπίδας (σελίδα 15)

«ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ οι κοινότητες» εξακολουθούν να γράφουν ιστορία. Ειδικά οι κοινότητες των πολιτικών προσφύγων μας στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω, αλλά αφήνουν και την πολιτιστική τους «σφραγίδα» στις τοπικές κοινωνίες που τους φιλοξενούν εδώ και μισό αιώνα. Στις 16 και 17 του Ιούνη πραγματοποιήθηκε το 6ο Ελληνικό Φεστιβάλ στην πόλη Γέσενικ της Τσεχίας (σελίδα 21)

ΑΥΛΑΙΑ Επιδαυρίων, με το σατυρικό δράμα του Ευριπίδη «Ηρακλής Μαινόμενος» από την ομάδα «Αττις» του Θόδωρου Τερζόπουλου. Το έργο, που παίζεται για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, παρουσιάζεται σε μετάφραση Τάσου Ρούσσου και σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (σελίδα 22)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Στα μέτρα των ισχυρών κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της 4ης αγωνιστικής του Κυπέλλου. Οι «μεγάλοι» της Α' Εθνικής δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα κόντρα στους αντιπάλους τους και η κατάσταση στη βαθμολογία των ομίλων παρέμεινε σχεδόν όπως είχε (σελίδα 27)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ