Πέμπτη 11 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Δραματική αύξηση των νεκρών από τον κυκλώνα

 

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

Χιλιάδες τα θύματα από τον κυκλώνα
Χιλιάδες τα θύματα από τον κυκλώνα
Υπερβαίνουν πλέον τους 7.500 οι νεκροί από τον κυκλώνα που έπληξε την περασμένη Παρασκευή την Ινδία,ενώ η κυβέρνηση του κρατιδίου Ορρίσσα - το οποίο υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές - σήκωσε τα χέρια ψηλά ισχυριζόμενη ότι «δε διαθέτει τα τεχνικά μέσα» για την εκκένωση των κατοίκων από τις επικίνδυνες περιοχές.

Είναι αξιοσημείωτο ότι την Τρίτη ο αριθμός των νεκρών τοποθετούνταν από επισήμους στις 4.000, αλλά «περισσότεροι σοροί ανασύρονταν καθώς τα νερά υποχωρούσαν», όπως σημείωνε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC χτες. Ενας ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ρόιτερ» εκτίμησε πως ο τελικός απολογισμός ίσως ξεπεράσει τους 10.000 νεκρούς.

Χειρότερα, ο υπουργός Υγείας Μέενα Γκούπτα, δήλωσε ότι 29 θάνατοι αναφέρθηκαν από γαστρεντερίτιδα και τουλάχιστον άλλοι 3.000 άνθρωποι ασθενούν σε διάφορες περιοχές. Τους αριθμούς που έδωσε ο υπουργός αμφισβήτησαν εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής, που τοποθετούν τον αριθμό των ασθενών σε 100.000.

Εν μέσω του εφιάλτη για τους κατοίκους, η πολιτειακή κυβέρνηση της Ορρίσσα «απέκλεισε»την εκκένωση των πληγεισών περιοχών, λόγω της «έλλειψης τεχνικών μέσων», σύμφωνα με ρεπορτάζ της αγγλόφωνης εφημερίδας «Times of India». Οι Ενοπλες Δυνάμεις είχαν νωρίτερα καλέσει να απομακρυνθούν οι επιζώντες, καθώς τα πτώματα σε αποσύνθεση και το μολυσμένο νερό δημιουργούν μια κατάσταση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Αλλά η κυβέρνηση της Ορρίσσα απάντησε ότι δε διαθέτει ούτε καν «σπίτια για να στεγάσουμε τον κόσμο», όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου. «Πού θα τους πάμε;», αναρωτήθηκε.

Ο στρατός συνεχίζει μια απελπισμένη προσπάθεια να διανείμει βοήθεια στους πληγέντες. Αλλά ακόμη και τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας δεν είναι σε θέση να φθάσουν σε όλες τις περιοχές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ