Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι τελευταίες διαβουλεύσεις για την αντιλαϊκή επέλαση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αποφασισμένος να επελάσει κατά των «κεκτημένων» που έχουν απομείνει σ' όλα τα λαϊκά στρώματα, έτσι ώστε να τα «προσαρμόσει» στις απαιτήσεις της «παγκοσμιοποίησης» - όπως αυτές διατυπώνονται από τους φορείς της «προοδευτικής» διακυβέρνησης κατά τον 21ο αιώνα Κλίντον και Μπλερ(!) - επέστρεψε από τις διακοπές του ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Χτες το πρωί με το στενό κύκλο των συνεργατών του, τους Δ. Ρέππα, Ν. Θέμελη και Γ. Πανταγιά είχε μια πρώτη συζήτηση, περιγράφοντας τις προτεραιότητές του, που εκτός από τα εργασιακά περιλαμβάνουν και τους τομείς της υγείας και της παιδείας. Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να χειριστεί τα θέματα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των έργων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, «ο πρωθυπουργός επανέλαβε, στους στενούς του συνεργάτες, τη θέση τη δική του και της κυβέρνησης, πως πρέπει να προχωρήσουμε με συνέπεια στις προεκλογικές εξαγγελίες μας για την ολοκλήρωση του κοινωνικού κράτους, να ενισχύσουμε το διεθνή ρόλο της Ελλάδας και, βεβαίως, να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα, οικονομικά και κοινωνικά, ρίχνοντας το βάρος της προσπάθειάς μας σε τομείς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί από αυτούς εξαρτάται η βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. Τέτοιοι τομείς, συνέχισε ο Δ. Ρέππας, είναι το καθεστώς εργασίας, η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, ο χώρος της υγείας και τα προβλήματα που παρατηρούνται σε αυτόν και ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστούν με την προωθούμενη μεταρρύθμιση, καθώς και τα θέματα της παιδείας, τα οποία θα μας απασχολήσουν στο πρώτο μετά τις διακοπές Υπουργικό Συμβούλιο, την ερχόμενη Πέμπτη». Η «περίληψη» των κυβερνητικών θέσεων αναμένεται να διατυπωθούν, όπως είπε ο Δ. Ρέππας, «από τον πρωθυπουργό, σε λίγες ημέρες, στη ΔΕΘ. Οι διακηρύξεις μας, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα εφαρμοστούν. Εχουμε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Το πρόγραμμα

Για την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων, αρχίζει από σήμερα μια σειρά συσκέψεων και επαφών του πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως λέγεται, θα επισκέπτεται κάθε μήνα και ένα νομό της χώρας.

Ετσι, λοιπόν, σήμερα στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συνεργαστεί με το οικονομικό επιτελείο για θέματα οικονομικής πολιτικής, ενόψει και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια στις 13.30, θα δεχτεί εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος. Στη σύσκεψη αυτή θα λάβει μέρος ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης.

Σήμερα το απόγευμα, στις 7, θα έχει συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τον υπουργό Πέτρο Ευθυμίου και τον υφυπουργό Φίλιππο Πετσάλνικο.

Την προσεχή Τετάρτη, στις 12.30, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η Διυπουργική Επιτροπή για την Ολυμπιάδα του 2004, καθώς τις επόμενες μέρες επισκέπτεται την Ελλάδα κλιμάκιο της ΔΟΕ, προκειμένου να συζητήσει με τους Ελληνες αρμόδιους τα θέματα προετοιμασίας της χώρας μας για την Ολυμπιάδα.

Την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο συνεδρίασης την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας.

Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο για την παιδεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τις διακοπές του καλοκαιριού θα αφιερωθεί στην παιδεία και με προφανή στόχο να αποφευχθεί η έκρηξη και στο χώρο αυτό, καθώς θεωρείται δεδομένη η έκρηξη των εργαζομένων ενόψει της επέλασης στις κατακτήσεις τους που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Για το Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης ο Δ. Ρέππας υποστήριξε ότι «είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με τις αναγκαίες βελτιώσεις και προσαρμογές, όπως αυτές προκύπτουν ως ανάγκη από τη διδακτική πράξη. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα θέματα που τους απασχολούν. Θα συζητήσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο τα θέματα που αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ο αρμόδιος υπουργός, κατέληξε ο Δ. Ρέππας, έχει στενή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και συζητά τα θέματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ