Κυριακή 6 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
«Σκοτώστε τους γέρους τώρα!..»

Ο ιστός της αράχνης της κατευθυνόμενης πληροφόρησης απλώθηκε γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά. Την ώρα που έφευγε το επικοινωνιακό καπάκι στο «τσιτουριδιστάν» άρχιζε το ψέλλισμα περί «ανοίγματος του συνταξιοδοτικού». Με την προϋπόθεση δεδομένη: Σύνταξη = πρόβλημα. Οχι όμως για τους συνταξιούχους. Για όλους τους άλλους και κυρίως την κυρίαρχη τάξη.

Ετσι ξαφνικά (χα! χα!), σύντροφοι, γέμισαν εφημερίδες και κανάλια από απίστευτα καλογραμμένα και γερά τεκμηριωμένα άρθρα με θέμα την τρίτη ηλικία και την «τελική λύση» που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Προσοχή γιγάντια και προσπάθεια τιτάνια χρειάζεται για να γλιτώσουμε όλοι απ' τα μαζικά Αουσβιτς που στήνονται τώρα με όπλο την ...εξοικείωση του κοινού με το φόνο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε σε όλο τον κόσμο (!) στατιστικά: Το 2006 οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ήταν στον πλανήτη 500 εκατομμύρια. Το 2030 θα είναι, είπε, 1 δισ. Στις ανεπτυγμένες χώρες η αύξηση ως τότε των ηλικιωμένων θα φτάσει το 140%. Στη σύγχρονη κοινωνία 20% των γυναικών δεν τεκνοποιεί. Η οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ θα ανακοπεί στο μέσο της 25ετίας (!).

Αυτά και άλλα περισπούδαστα γράφονται για να αρχίσει το πετσόκομμα σε συντάξεις, υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, μη αναγνώριση των χρόνιων παθήσεων και άλλα τέτοια φρικώδη.

Ερμα οι γέροι, βάρος, να πεταχτεί πρέπει απ' το καράβι του μοντέρνου κόσμου των υπερκαταναλωτικών αστικών κτηνών. Ετσι ήρθε η πρόταση των σύγχρονων «νέων», πάλι από την Αμερική και ανοίγει τα φτερά της κι εδώ στη ...Γηραιά Ηπειρο που σιγοντάρει το ...Νέο Κόσμο.

Ο Κρίστοφερ Μπάκλεϊ, συγγραφέας των λόγων του πατέρα Μπους, έβγαλε μυθιστόρημα στο οποίο οι νέοι καίνε χωριά γέρων, τους σφάζουν την ώρα που παίζουν γκολφ κι άλλα τέτοια ωραία... Στο βιβλίο, αυτού του συγκεκριμένου όμως κυρίου, γίνεται λόγος και για πρόταση στο διαδίκτυο, να προσφέρει το κράτος κρουαζιέρα θανάτου ενός μηνός σε όλους άνω των 70 πολίτες και απαλλαγή από τους φόρους κληρονομιάς στα παιδιά κι εγγόνια τους ώστε να πεθαίνουν εθελοντικά! Στο κάτω κάτω της γραφής είναι πολιτισμένοι και πρέπει να αφήσουν χώρο και χρήμα στους νεότερους...

Δεν είναι προφανώς μυθιστόρημα, σύντροφοι. Είναι πολιτική πρόταση. Κι έχει απήχηση. Πρώτο σε πωλήσεις το βιβλίο, κάνει θραύση ως θέση στο διαδίκτυο. Η συζήτηση περνάει στην κοινωνία. Η «ιδέα» δεν είναι νέα, αλλά φρεσκάρεται με το πνεύμα και τα μέσα της εποχής. Ανήμερα Πρωτομαγιά το «Mega» έπαιζε το πρωί ρεπορτάζ εισαγωγής για φέρετρα εκκεντρικά, διεθνή έκθεση φερέτρων κλπ. και φιλοξενούσε σε ημίωρη συζήτηση κι έναν ιδιοκτήτη εταιρείας κηδειών. Η εργατική τάξη, βλέπετε, ανήμερα στη γιορτή της έπρεπε να δει τον ταξικό πραγματικό εχθρό, τους γέρους, και ν' αποφασίσει να τους σκοτώσει για να περνάει καλύτερα χωρίς να συντηρεί βαρίδια με λιγότερες προσδοκίες.

Το μήνυμα τώρα είναι καλυμμένο για πολλούς. Κρύβεται ανάμεσα σε σίριαλ, blogs στο διαδίκτυο και ελαφρές συζητησούλες σε βαριές ημερομηνίες. Αλλά είναι σαφές, ξεκάθαρο και μαζικής καταστροφής υπερόπλο προπαγάνδας στραμμένο προς αλλοτριωμένους αστούς και τρομοκρατημένους μικροαστούς: Γέρος = βάρος. Απαλλάξου τώρα. Με το νόμο ή χωρίς αυτόν. Εθελοντές συνταξιούχοι απαγορεύονται. Ουστ! Σκυλιά της σαπίλας...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρυφερή ιστορία αγάπης (2011-02-05 00:00:00.0)
Μακριά αλλά μάταια... (2008-10-12 00:00:00.0)
Εμειναν μόνον οι μπαταριές (2006-07-20 00:00:00.0)
Οπως επί Βιετνάμ... (2003-11-06 00:00:00.0)
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (2002-12-28 00:00:00.0)
Αυτόπτης μάρτυς ενός πνιγμού (1997-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ