Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και διαγκωνισμοί εμπορευματοποίησης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έβδομη δέσμευση «που αφορά τη σχέση της Υγείας με το αναπτυξιακό μας μοντέλο», όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος και υπογράμμισε: «Γι' αυτό, το αναπτυξιακό πρότυπο που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα έχει τις υπηρεσίες Υγείας στο επίκεντρο, διότι δεν αποτελούν μόνο ένα κοινωνικό αγαθό, αλλά αποτελούν και αναπτυξιακό πόρο. Θέλουμε η Ελλάδα να αποτελέσει πόλο έλξης του επιστημονικού και ιατρικού τουρισμού».

Εφτά μήνες πριν (4.10.2006) είχε προλάβει για την ίδια δέσμευση ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, απ' το βήμα του συνεδρίου του «ECONOMIST». «Ο κρατικισμός δεν έχει σχέση με την Υγεία και δεν πρέπει να διασυνδέεται με την υποχρέωση για δημόσια Υγεία. Εσοδα υπάρχουν στη διεξαγωγή ιατρικής τεχνογνωσίας, στην προσέλκυση ιατρικού τουρισμού σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και από το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών της Υγείας», είπε τότε ο υπουργός Υγείας, που αμέσως μετά (5.5.2007) την ομιλία του Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε: «Το "νέο" ΕΣΥ που επικαλείται ο κ. Παπανδρέου γίνεται ήδη πραγματικότητα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ενα άκρατο, λοιπόν, εμπόριο είναι το «"νέο" ΕΣΥ» της πράσινης ή της γαλάζιας εκδοχής. Είναι υποταγμένο στην «κεντρική πολιτική κατεύθυνση για την επόμενη επταετία 2007-2013» στο πλαίσιο του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπως ανακοινώθηκε απ' την 1.6.2006.

Απλώς εκδηλώνονται διαγκωνισμοί για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα αυτή την κεντρική ευρωπαϊκή κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ