Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές διαδρομές εντός και εκτός

Με το έργο του Ζαν Ανούιγ «Η τιμή του Θεού» κάνει πρεμιέρα, σήμερα, στην Κεντρική Σκηνή, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Τάκη Παπατσώνη, σκηνοθεσία Σ. Σ. Τσακίρη, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, σκηνικά Αριάδνης Βοζάνη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Κώστας Τερζάκης, Γιώργος Τσαπόγας, Γιώργος Κορμανός, Δημήτρης Σιακάρας, Ελενα Καμηλάρη, Ειρήνη Σπανουδάκη, κ.ά. Το έργο, γραμμένο το 1959, στηρίζεται πάνω στον ιστορικό καμβά της εποχής και της σχέσης του Ερρίκου Β` του Πλανταγενέτη και του Θωμά Μπέκετ, Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπερυ. Η φιλία τους, οι ευαίσθητες ισορροπίες της εξουσίας, τα σκοτεινά παιχνίδια του παλατιού, οι διάδρομοι της εκκλησίας, κατακτητές Νορμανδοί και κατακτημένοι Σάξονες, η εθνική συνείδηση και η προδοσία, ο έρωτας και η αναίρεσή του, η τιμή του στέμματος και η τιμή του Θεού.

  • Ο Χρίστος Τσάγκας θα παρουσιάσει, τη Δευτέρα, στο Γυμνάσιο της Ανοιξης (οδός Κανάρη 3), «Tο Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι. Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου της Κοινότητας «Ο Ησίοδος».
  • Πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο «Εντροπία» (Μ. Αλεξάνδρου 114 και Καλυψούς, Κεραμεικός), με το έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ «Ο Φάουστ είναι νεκρός», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μαρίλλης Μαστραντώνη, σκηνικά - κοστούμια Κοσμά Πανωρίδη, μουσική Δημήτρη Πετσετάκη, κίνηση Ιωάννας Καμπυλαυκά, ενώ το βίντεο είναι του Χρήστου Προσύλη. Παίζουν: Λαέρτης Βασιλείου, Αντώνης Ραμπαούνης. Στο βίντεο συμμετέχουν: Δημήτρης Αγοράς, Ιγνάτιος Αξής, Νίκος Καραστέργιος, κ.ά.
  • Με ένα καυτό όσο και επίκαιρο θέμα, που μιλάει για τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, τη θέση του εκπαιδευτικού όπως και κάθε εργαζόμενου, στο τέλος του 20ού αιώνα ξεκινάει τις παραστάσεις της, τη Δευτέρα, η θεατρική ομάδα «Πεδίον», στο «Θέατρο Πειραιώς 131». Πρόκειται για την κωμωδία της Λίλιαν Βούτερς «Η αίθουσα των διδασκόντων», που ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ελένης Παπαχριστοπούλου, σκηνική προσαρμογή Στεφανίας Μπογδανοπούλου, μουσική επιμέλεια Πάνου Τσαπάρα. Παίζουν: Συμεών Τσάκας, Λαμπρινή Λίβα, Γιάννης Σταματίου, κ.ά. Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ