Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΕΑΤ - ΣΕΑΑΝ
Δώστε λύσεις εδώ και τώρα!

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη διοίκηση του κέντρου

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου μόρφωση, λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την υλοποίηση των δεσμεύσεων που πήρε η διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), μετά τη δυναμική κατάληψη της σχολής που έκαναν οι τυφλοί μαθητές το Νοέμβρη του 2006, απαίτησαν χτες οι μαθητές, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Επιτροπή Νέων Αναπήρων με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΚΕΑΤ.

«Δεν πάει άλλο. Απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα», φώναξαν οι μαθητές και οι άνθρωποι με αναπηρίες, αλλά και πλήθος μαζικοί φορείς που βρέθηκαν στο πλευρό τους. Στην κινητοποίηση βρέθηκε και χαιρέτισε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Μπάμπης Τενές.

Σε συνάντηση που ακολούθησε με τον πρόεδρο του ΚΕΑΤ Θ. Κούλα, οι μαθητές υπογράμμισαν ότι παραμένουν ανεκπλήρωτα τα αιτήματά τους για τη δωρεάν παροχή τεχνικών βοηθημάτων, για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του ΚΕΑΤ, για αίθουσες για τη διδασκαλία και ψυχαγωγία των μαθητών, το αίτημα για τη δημιουργία ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου για τυφλούς, αλλά και για το σταμάτημα της τρομοκράτησης των τυφλών μαθητών και των οικογενειών τους από στελέχη του ΚΕΑΤ. Την ίδια ώρα, το ΚΕΑΤ δε χρηματοδοτείται ούτε για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών και ξεπουλιέται ακίνητη περιουσία για να καλυφθεί η μισθοδοσία. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση όμως ο Θ. Κούλας περιορίστηκε απλώς να παραπέμψει, για όλα τα θέματα (!) στο υπουργείο Υγείας. Την κινητοποίηση «επιτηρούσε» περιπολικό της αστυνομίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ