Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Σούδα

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στα Χανιά και στη Σούδα
Από την προχτεσινή κινητοποίηση στα Χανιά και στη Σούδα
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών φιλειρηνιστών κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε η Παγκρήτια Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην ΑμερινανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας την Κυριακή 6 Μάη, μετά από κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης, ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών βάσεων στο νησί και την ποινικοποίηση των αγωνιστών του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Το αγωνιστικό ραντεβού είχε δοθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, όπου πραγματοποιήθηκε και η συγκέντρωση.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καθώς και μέσα στο παλιό Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Αμέσως μετά, επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και τα αυτοκίνητά τους και με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν προς την Αμερικανική Αεροπορική Βάση στο Μουζουρά.

Με κεντρικό σύνθημα «Εξω οι βάσεις του θανάτου» και «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» οι διαδηλωτές συγκροτημένα προχώρησαν προς την πύλη της βάσης όπου τους περίμεναν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Αντιπροσωπεία των Επιτροπών Ειρήνης ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να υποχωρήσουν προς τα πίσω, γεγονός που κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων επιτεύχθηκε, με αποτέλεσμα στο σημείο να πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση.

Κεντρικός ομιλητής εκ μέρους των Επιτροπών Ειρήνης του νησιού ήταν ο Δημήτρης Σουλιωτάκης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου.

Στην ομιλία του τόνισε ότι η Σούδα αποτελεί ναυτική και αεροπορική βάση για τις αμερικανικές δυνάμεις, που βρίσκονται στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν είναι απλά μια ξένη βάση σε ελληνικό έδαφος, αλλά έχει χαρακτήρα αμερικανικού εδάφους, χαρακτηρίζοντάς την άλλο ένα Γκουαντάναμο.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το χώρο, αφού πρώτα αντιπροσωπεία των Επιτροπών Ειρήνης επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στην Αμερικανική βάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ