Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εκλογο-μαντική»

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ θα γίνει με αυτή την ...«εκλογο-μαντεία»; Οπουδήποτε και αν βρεθεί ένα κυβερνητικό στέλεχος ρωτάται για το χρόνο των εκλογών και απαντούν (φυσικά) όλοι το ίδιο πράγμα.

Οποιαδήποτε φράση έχει χρησιμοποιηθεί για απάντηση αναλύεται σε εφημερίδες και κανάλια έως το τελευταίο σημείο στίξης και από αυτήν εξάγονται συμπεράσματα και προκύπτουν υπονοούμενα.

Κάθε θέμα μετατρέπεται (πάντα στα μέσα ενημέρωσης) σε μοχλό ώθησης σε προεκλογική περίοδο ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, εξετάζεται η επιρροή του στην επιλογή του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

Για να μην κουράζονται, όμως, όλοι όσοι ασχολούνται, τους λέμε μιαν απλή, διαπιστωμένη και ασφαλή αλήθεια: Οι κυβερνήσεις κάνουν εκλογές, όταν (και μόνον όταν) τις συμφέρει!

Κανένα άλλο κριτήριο δεν υπάρχει και όσα ακούμε κατά καιρούς για «σεβασμό στους θεσμούς» και στη «λαϊκή βούληση» είναι «ατάκες» για να περνάει η ώρα.

Τώρα το τι συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία φανταζόμαστε ότι κανείς δεν μπορεί να το ξέρει καλύτερα από την ίδια. Αν θα κάνει καλή επιλογή ή όχι, είναι αποκλειστικά δικό της πρόβλημα.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν είναι πρόβλημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των αγροτών αυτής της χώρας. Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, με ψέματα, υποσχέσεις και τακτικές εξαγοράς, θα προσπαθήσουν να τους υφαρπάξουν την ψήφο.

ΑΓΓΑΡΕΙΑ η θητεία του Βύρωνα Πολύδωρα, αλλά οι συνεντεύξεις του στον κυριακάτικο Τύπο αποδεικνύονται ...πολυβόλο και, μάλιστα, με σφαίρες από καουτσούκ και χρωμοσφαιρίδια.

Οταν, όμως, λέει τέτοια, να μην αναρωτιέται μετά γιατί θα τον πουν «υπουργό της βίας» ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία του προσάψουν.

Τελικά, να το θυμηθείτε ότι εκεί θα φτάσει η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της ΕΛ.ΑΣ. Η «σκληρή δεξιά» θα προτείνει να αντιμετωπίζονται οι διαδηλώσεις με πλαστικές σφαίρες και η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» με χρωμοσφαιρίδια.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ