Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
«Ντέρμπι» οι εκλογές...

Το «φιλικό» προς τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στερεότυπο ότι οι εκλογές είναι ένα «ντέρμπι» μεταξύ των δύο μονομάχων, αναπαράγουν επίμονα οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.

Την εικόνα αυτή ενισχύει η τελευταία δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που δείχνει ότι η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο κλείνει και, άρα, «όλα παίζονται», ενισχύοντας τον εγκλωβισμό στη δικομματική πόλωση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,2% και εμφανίζεται να χάνει 0,4% μέσα σε δύο βδομάδες, δηλαδή από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32% από 32,1% την προηγούμενη μέτρηση. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 6,4% (από 5,6%), ο ΣΥΝ 4,4% (από 4,3%), ο ΛΑ.Ο.Σ. 3,5% (από 3,8%).

Η ψαλίδα στη λεγόμενη παράσταση νίκης παραμένει πολύ μεγάλη, στο 36,5% καθώς το 59,1% πιστεύει ότι στις επόμενες εκλογές θα νικήσει η ΝΔ και το 22,6% το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, το 43,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι η υπόθεση των ομολόγων θα επηρεάσει την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές, ενώ το 75,7% πιστεύει πως οι πολιτικές ευθύνες δε βαρύνουν μόνο τον Σάββα Τσιτουρίδη, αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ