Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Προτάσεις για νέες αντιδραστικές ανατροπές σε Ασφαλιστικό - Παιδεία

Με κεντρικό πολιτικό στόχο την επίσπευση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και διεκδικώντας για το ΠΑΣΟΚ το ρόλο του καλύτερου εκφραστή των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε εκ νέου διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Με φόντο το σκάνδαλο των ομολόγων και αναφέροντας ότι η χώρα βρίσκεται σε «περίοδο παρατεταμένης ακυβερνησίας» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παίζοντας το παιχνίδι του δικομματισμού, επιχείρησε την κοινή πολιτική στρατηγική τους για την προώθηση νέων ανατροπών στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στις εργασιακές σχέσεις και την ανώτατη εκπαίδευση, να τη συγκαλύψει με το ψευτοδίλημμα ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα «δημοψήφισμα κατά της διαφθοράς»...

Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας το προηγούμενο Σάββατο σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία και χτες στην Κομοτηνή σε μέλη της ΠΑΣΠ ενόψει των φοιτητικών εκλογών, φρόντισε να κρατήσει «ζεστό» το θέμα για την «αναγκαία» - όπως είπε - υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, με αιχμή τις νέες αντιασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις. Βέβαια, την ίδια στιγμή, εντελώς αποπροσανατολιστικά όξυνε την ανούσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το σκάνδαλο με τα αποθεματικά των Ταμείων, στηρίζοντας όμως τη συνέχιση της πολιτικής του τζογαρίσματος των χρημάτων των ασφαλισμένων.

Συνεχίζοντας την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ να στοχοποιεί τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς για το σκάνδαλο, φροντίζοντας να αφήνει στο απυρόβλητο το σύστημα που τα γεννά και το οποίο υπηρετεί με συνέπεια και το ΠΑΣΟΚ, μίλησε για «μηχανισμό κεντρικά σχεδιασμένο», προσθέτοντας ότι «ο κ. Καραμανλής ψάχνει για σωσίβιο, έδιωξε τον Τσιτουρίδη, όμως το πρόβλημα δε σταματά», στοχοποιώντας πλέον το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ.

Χρειάζονται «ανατροπές» σε Ασφαλιστικό και Παιδεία

Πέρα όμως από τις «κούφιες» προσωπικές επιθέσεις, ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να συνδέσει το θέμα των ομολόγων με το Ασφαλιστικό και να ζητήσει για πολλοστή φορά το «άνοιγμά» του. «Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί μια κυβέρνηση που τρία χρόνια δεν καταθέτει τις πραγματικές της προθέσεις για το ασφαλιστικό σύστημα;», είπε ο Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί πια να εμπιστευτεί αυτήν την κυβέρνηση για να διαχειριστεί το μέγα θέμα του ασφαλιστικού συστήματος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε ζήτησε μόνο να ανοίξει το Ασφαλιστικό, αλλά ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ αν γίνει κυβέρνηση είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγάλες «ανατροπές» και «τομές», ενώ στην ευθεία επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα κάλεσε το «λαό να γίνει συμμέτοχος και να συμβάλει τα μέγιστα». Θέλουμε να «ενώσουμε τον ελληνικό λαό στις νέες προοπτικές των μεγάλων, ριζοσπαστικών αλλαγών που έχουμε», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στα μέλη της ΠΑΣΠ χτες παρουσίασε και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανώτατη εκπαίδευση, οι οποίες, σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση, κινούνται στη λογική της ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ και των ΤΕΙ μέσα από την «αυτοδιοίκηση» και την «αυτοτέλειά» τους, που θα τα οδηγήσουν να λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος. Στήριξε τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου - πλαισίου της ΝΔ για τις «διαδικασίες αξιολόγησης» και τάχτηκε υπέρ των «ελεύθερων επιλογών συνδυασμού μαθημάτων», προτάσεις που υποβαθμίζουν το περιεχόμενο της γνώσης και των πτυχίων των πανεπιστημίων. Ο ίδιος δε δίστασε να καλέσει το «φοιτητικό κίνημα» να αποδεχτεί αυτές τις προτάσεις και «να συμβάλει για τις μεγάλες ανατροπές στο χώρο της Παιδείας»... βαφτίζοντας την αποδοχή αυτή μια «δημοκρατική επανάσταση και ανατροπή»!

Προσπαθώντας να ανασκευάσει την πρόταση του «Λαυρίου» περί ανασφάλιστης εργασίας των νέων, την οποία στη συνέχεια διαδέχτηκε η πρόταση του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για «ημιανασφάλιστη» εργασία, χτες ο Γ. Παπανδρέου, ξεκινώντας την προεκλογική παροχολογία, μίλησε για «άνοιγμα της αγοράς εργασίας στη νέα γενιά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα»... Οποιος όμως ανατρέξει στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα διαπιστώσει ότι η «μερική», «προσωρινή» και «κοινωνική» εργασία είναι το μοντέλο που προτείνει για τους νέους ανθρώπους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Β. Πολύδωρα, που χαρακτήρισε «αγγαρεία» την ενασχόλησή του με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ανέφερε ότι «ο Βύρων Πολύδωρας θέλει να αποδράσει γιατί του φορτώσανε δύο υπουργεία. Εκείνο της Δημόσιας Τάξης κι εκείνο της Παιδείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφεύγει να θίξει τη συνέχιση του τζόγου (2007-06-16 00:00:00.0)
Προσηλωμένο στην πολιτική του τζόγου (2007-05-06 00:00:00.0)
Να ανοίξει τώρα το Ασφαλιστικό (2007-04-27 00:00:00.0)
Γυρίστε την πλάτη σ' όσους στηρίζουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις (2007-04-26 00:00:00.0)
Σύμπλευση στη σκιά στημένων καυγάδων (2006-04-07 00:00:00.0)
Ναι στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά... με σχεδιασμό (2005-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ