Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προετοιμασίες για τις 20 του Μάη

Σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων για την προετοιμασία της μεγάλης πορείας ειρήνης που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 20 του Μάη, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού, πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Η πορεία ειρήνης θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το μνημείο του Μπλόκου της Καλαμαριάς, θα περάσει μπροστά από το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη και θα καταλήξει στο μνημείο της Αντίστασης μπροστά από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης, επί της οδού Λαγκαδά. Η ΕΔΥΕΘ, με το νόημα της φετινής πορείας, δίνει έμπρακτη απάντηση σε όσους, εντός και εκτός της χώρας μας, επιχειρούν να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη το έπος του αντιφασιστικού αγώνα, την τεράστια και καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη νίκη των λαών. Η ΕΔΥΕΘ θέλει να συμβάλει ώστε να μπει φραγμός στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού στην Ευρώπη, στην καταστροφή αντιφασιστικών μνημείων, όπως αυτό έγινε πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Εσθονίας.

Επόμενη κορυφαία εκδήλωση που προγραμματίζει η ΕΔΥΕΘ είναι η εκδήλωση στις 22 του Μάη, στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, με τη συμπλήρωση 44 χρόνων από τη δολοφονία του. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Δεκαημέρου Ειρήνης, προγραμματίζονται πολλές ακόμη εκδηλώσεις από τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τους φορείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες και όλους τους φιλειρηνικούς πολίτες της πόλης μας να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του Δεκαημέρου Ειρήνης. Να δυναμώσουν τον αγώνα για την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την προώθηση των σύγχρονων αναγκών του λαού μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ