Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
«Απειλές» με το πρόσχημα των ναρκωτικών

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Ξανά στο προσκήνιο τα περί «μη συνεργασίας της Βενεζουέλας» στον πόλεμο των ναρκωτικών, ένα θέμα που είναι ψηλά στην ατζέντα του Λευκού Οίκου, στο πλαίσιο της εκστρατείας σπίλωσης και απομόνωσης της κυβέρνησης Τσάβες, ειδικά μετά την απέλαση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας των πρακτόρων της αμερικανικής DEA. Τη νέα πρόκληση και τις απειλητικές δηλώσεις του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ναρκωτικών, Τζον Γουόλτερς, σε ευρωπαϊκές εφημερίδες αλλά και το κολομβιάνικο περιοδικό «Semana» ότι η Βενεζουέλα έχει μετατραπεί σε επιχειρησιακή βάση του εμπορίου ναρκωτικών, κατήγγειλε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες.

«Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι επιχειρησιακή βάση δεν είναι πλέον σε άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής και τώρα πλέον η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τη Βενεζουέλα», διευκρίνισε ο Τσάβες στηλιτεύοντας αυτή τη δήλωση, τονίζοντας ότι η Βενεζουέλα είναι θύμα του εμπορίου των ναρκωτικών, ενώ «σε ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί περιστατικά προσπάθειας καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν επέμβει και τις έχουν καταστρέψει αμέσως». Τέλος, σύμφωνα με το «Πρένσα Λατίνα», οι αστυνομικές αρχές στην επαρχία Μιράντα αποκάλυψαν και εξουδετέρωσαν υπονομευτικό σχέδιο που αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου αποσταθεροποίησης.

  • Χτες ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Τηλεπικοινωνιών της Βενεζουέλας, Τσέσε Τσακόν, ότι το κράτος αποκτά το 86,2% των μετοχών (από το 6% που είχε) της Εθνικής Εταιρείας Τηλεφωνίας της Βενεζουέλας και το επόμενο διάστημα θα εκλεγεί και το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ