Τετάρτη 23 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ» - ΑΠΑΤΗ
ΟΧΙ στα αντεργατικά μέτρα!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΜΕ αρχίζει δυναμικά, ενώ κυβέρνηση και πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ «μαγειρεύουν» την εξέλιξη του δήθεν διαλόγου

Αγωνιστικά θα υποδεχτούν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας τον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης που αρχίζει αύριο, με τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις που κάλεσε το ΠΑΜΕ για να υψωθεί φωνή αντίστασης στις προωθούμενες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και η ηγεσία της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ προσπαθεί να δικαιολογήσει με κάθε τρόπο τη συμμετοχή της στην κατάπτυστη διαδικασία, για να περιορίσει τις επιπτώσεις σε βάρος της από την αντίδραση των εργαζομένων.

Χτες, αναβλήθηκε ξανά η συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ, καθώς ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χ. Πολυζωγόπουλος επέστρεψε στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ «κείμενο εργασίας» των ερευνητών του, όταν - σύμφωνα με πληροφορίες - είδε ότι απορρίφθηκε συνολικά η κυβερνητική «πλατφόρμα» για τον «κοινωνικό διάλογο»! Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παράγγειλε ένα άλλο κείμενο και σήμερα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της, λίγο πριν ανακοινώσει θέσεις και αποφάσεις σε συνέντευξη Τύπου.

Η πρώτη μέρα του «κοινωνικού διαλόγου» αναμένεται να ξεκινήσει με συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τη ΓΣΕΕ στις 10 το πρωί και με το ΣΕΒ στις 4 το απόγευμα. Επίσημα δεν είχε ανακοινωθεί ο τόπος της συνάντησης, αλλά διαδιδόταν ότι θα γίνει στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στους Τράχωνες.

Χτες επίσης, ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης είχε γεύμα εργασίας με την Κοινοτική Επίτροπο κοινωνικών υποθέσεων Α. Διαμαντοπούλου. Το είδος της συνάντησης απέκλεισε τα μέσα ενημέρωσης και δεν εκδόθηκε κάποια σχετική ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε. Γνωστό ήταν μόνο ότι θα γίνει συζήτηση εφ' όλης της ύλης.

Ο Μ. Βορτελίνος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε στον «Ρ» σχετικά με τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ:

«Την Πέμπτη 24 Αυγούστου, αρχίζει ο υποτιθέμενος "κοινωνικός διάλογος" από τον οποίο κινδυνεύουν θεμελιακά δικαιώματα των εργαζομένων που οι προηγούμενες γενιές κατέκτησαν με πολύχρονους αγώνες. Η πρώτη απάντηση σε αυτή τη λαίλαπα θα δοθεί την ίδια μέρα με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Προωθείται ένας βάρβαρος εργασιακός μεσαίωνας που θα σημαδέψει τη ζωή των εργατών τα επόμενα χρόνια. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την απόσυρση των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε η κυβερνητική επιτροπή και να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ από κάθε είδους στημένους "διαλόγους". Να μετατρέψουν τους τόπους δουλιάς σε απροσπέλαστα οχυρά υπεράσπισης και διεύρυνσης των εργατικών κατακτήσεων, να οργανώσουν επιτροπές αγώνα και να αναπτύξουν πολλές μορφές πάλης στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης των ταξικών αγώνων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινά τη Δευτέρα ο νέος «διάλογος» - απάτη (2009-11-18 00:00:00.0)
«Μπλόκο» στα αντεργατικά μέτρα (2000-08-18 00:00:00.0)
Στον "αέρα" ο διάλογος - μαϊμού (1999-02-25 00:00:00.0)
Διευρύνεται η αντίσταση στη σαρωτική πολιτική (1998-04-01 00:00:00.0)
"Διάλογος" και αγωνιστικός αντίλογος (1997-05-24 00:00:00.0)
Κύμα αντίστασης στο διάλογο - "μαϊμού" (1997-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ