Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ
Απεργούν όλοι στις 15 Μάη

Απομονωμένη, αναγκάστηκε σε αναδίπλωση η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ

Δεν πέρασε τελικά η υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ στους αγώνες και την κοινή δράση των εργαζομένων στον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των ταξικών σωματείων του χώρου (Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων), αλλά και άλλων ενώσεων, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να συμφωνήσει στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 15 Μάη, αντί της τρίωρης στάσης που είχε αποφασίσει.

Η εμμονή τους στην κήρυξη «διακριτής» (σ.σ. όπως την ονόμασαν) από τους άλλους εργαζόμενους κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Μάη και μιας 3ωρης στάσης «συμπαράστασης» για τις 15 Μάη είχε στόχο όχι μόνο να «παρασύρει» και άλλες ενώσεις στην ίδια στάση, αλλά και να διασπάσει τη Διασωματειακή Συντονιστική Επιτροπή. Τελικά, έγινε το αντίθετο. Απομονωμένη η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, αναγκάστηκε να συμφωνήσει.

Ετσι, όπως αναφέρεται και σε χτεσινή ανακοίνωση της Διασωματειακής, στις 15 Μάη απεργούν όλοι οι συντάκτες, τεχνικοί, υπάλληλοι που εργάζονται σ' όλα τα ΜΜΕ (Τύπος, ειδησεογραφικά sites και Portals, Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί), στα Γραφεία Τύπου, την ΕΡΤ, τα ΝΠΔΔ, τις επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, στο Ελληνικό Δημόσιο και οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Διανομής και οι εφημεριδοπώλες.

Από την απεργία εξαιρούνται οι συντάκτες που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και από ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά κάθε σταθμό.

Σε αντίστοιχη αναδίπλωση υποχρεώθηκε και η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αρχικά είχε κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας, αλλά χτες τη μετέτρεψε σε 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ