Τετάρτη 23 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητικός εμπαιγμός των συμβασιούχων

Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των συμβασιούχων εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας παίζει η κυβέρνηση, καθώς, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών, το θέμα της μονιμοποίησής τους παραμένει σε εκκρεμότητα.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων Εργαζομένων στα ΑΕΙ της Ελλάδας, οι 1.100 εργαζόμενοι, οι οποίοι προσελήφθησαν με αποφάσεις των ιδρυμάτων και εργάζονται σ' αυτά επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες περιπαίζονται για άλλη μια φορά από το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση, καθώς το δικαίωμά τους στην εργασία αντιμετωπίζεται ως ομηρία. Συγκεκριμένα, από τη μια ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Τζανής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις» στη διαρκή επιτροπή της Βουλής (27-7-2000) δήλωνε ότι δε θα κατατεθεί η τροπολογία που αφορά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ απ' την άλλη διέρρεε στα ΜΜΕ η πληροφορία ότι η τροπολογία θα κατατεθεί στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι εδώ και δύο χρόνια, η Συντονιστική Επιτροπή, έχει καταθέσει στο υπουργείο Εσωτερικών και στα πολιτικά κόμματα αίτημα, συνοδευόμενο με σχετική τροπολογία, για τη μετατροπή των συμβάσεων έργου (με 24 μήνες προϋπηρεσία) και ορισμένου χρόνου (με 18 μήνες) των εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε αορίστου χρόνου. Το αίτημά τους υποστηρίζουν οι πρυτάνεις όλων των ΑΕΙ, καθώς και ο υπουργός Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ