Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Εκεί που σταματάει η ευαισθησία...

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Η ανάλγητη πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων απέναντι στα παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες φαίνεται ανάγλυφα στην περίπτωση του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού, το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός, Γ. Καλός, αρνήθηκε τις ελλείψεις που υπάρχουν. Ισχυρίστηκε ότι το εξαθέσιο ειδικό δημοτικό σχολείο λειτουργεί με «ικανοποιητικό έως μέγιστο» βαθμό πληρότητας προσωπικού, ότι για 33 μαθητές υπάρχουν επτά ειδικοί δάσκαλοι και πέντε εργαζόμενοι ειδικής εκπαίδευσης. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι το σχολείο στεγάζεται σε προκατασκευασμένες αίθουσες αφού το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο μετά από πρόσφατο σεισμό. Σχετικά με τη στέγασή του, είπε ότι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την απαλλοτρίωση οικοπέδου αλλά είναι χρονοβόρες επειδή το τίμημα είναι αρκετά υψηλό.

Η Β. Νικολαΐδου υπογράμμισε ότι ο υφυπουργός παρουσιάζεται ικανοποιημένος για μία κατάσταση, όμως, που ...καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Η βουλευτής είπε ότι επισκέφθηκε το σχολείο και έχει ίδια αντίληψη των ελλείψεων. Στα προκατασκευασμένα κτίρια, είπε, δεν υπάρχει ούτε καν πυρασφάλεια ενώ λείπει και η σχετική μπάρα προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο σχολείο τα παιδιά με αναπηρία. Λείπουν, πρόσθεσε, ειδικοί δάσκαλοι και επιστήμονες και χαρακτηριστικό του ...«ενδιαφέροντος» των κυβερνήσεων είναι ότι η επιχορήγηση από 23.000 ευρώ πέρσι έπεσε στα 13.000 ευρώ φέτος, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι γονείς με σοβαρά έξοδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ