Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να υιοθετηθεί εναλλακτική χάραξη του ΜΕΤΡΟ

Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Ως αποτέλεσμα πολιτικών σκοπιμοτήτων εκτιμά η Πανσπουδαστική ΚΣ την εσπευσμένη απόφαση της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να δώσει «πράσινο φως» για τις εργασίες του «Μετρό της Θεσσαλονίκης» κάτω από το χώρο του πανεπιστημίου κι όχι απέναντι στη ΔΕΘ. Η ΠΚΣ απαιτεί άμεση διακοπή των εργασιών και ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να υιοθετηθεί εναλλακτική χάραξη του ΜΕΤΡΟ, που να μην επιβαρύνει τους χώρους και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Η ΠΚΣ υπογραμμίζει ότι δεν παρουσιάστηκαν πειστικά στοιχεία τεχνικού χαρακτήρα από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τη Σύγκλητο, που να δικαιολογούν τη συγκεκριμένη επιλογή ως τη μοναδική εφικτή, πόσο μάλλον ως τη βέλτιστη δυνατή.

Από τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων των πρυτανικών αρχών με την εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, οι οποίες έγιναν χωρίς καμία ενημέρωση της Συγκλήτου, των Τμημάτων και των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ «... διαφαίνεται η προσπάθεια - σημειώνει η ΠΚΣ - πάση θυσία να μην επηρεαστεί ο χώρος της ΔΕΘ από το στήσιμο των εργοταξίων και να μη ζημιωθούν τα κέρδη της HELEXPO ως αποτέλεσμα μιας εναλλακτικής χάραξης κάτω από το χώρο της ΔΕΘ. Η ίδια ευαισθησία δε φαίνεται να υπάρχει για τους ήδη επιβαρυμένους χώρους του ΑΠΘ. Μάλιστα, υποβόσκει και μια προσπάθεια να ανοιχτούν και ζητήματα όπως η επιχειρηματική αξιοποίηση των χώρων του ΑΠΘ (π.χ. με την κατασκευή κι εκμετάλλευση δύο μεγάλων υπόγειων χώρων στάθμευσης), αλλά και του αποχαρακτηρισμού κάποιων από τους χώρους του ακαδημαϊκού ασύλου (π.χ. των χώρων των εργοταξίων)».

Η επίκληση ανύπαρκτων κινδύνων για ματαίωση του έργου, καθυστερήσεις, κατάργηση σταθμών κ.ά. σε περίπτωση επαναχάραξης της γραμμής του ΜΕΤΡΟ «το μόνο, που αποδεικνύουν, είναι ότι υφίστανται και πολιτικές πιέσεις, ώστε να αξιοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση το έργο προεκλογικά», σημειώνει η ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ