Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΑΛΙΝ.- Η Εσθονία κατηγορεί τη Μόσχα ότι κρύβεται πίσω από μαζική κυβερνοεπίθεση που πλήττει τις τελευταίες βδομάδες τους δικτυακούς τόπους της κυβέρνησης και πολλών επιχειρήσεων της χώρας, θεωρώντας μάλιστα ότι οι επιθέσεις ξεκίνησαν τη μέρα που η Εσθονία απομάκρυνε από το κέντρο του Τάλιν το αντιφασιστικό μνημείο του «Μπρούτζινου Αλιόσα». Η Ρωσία, ωστόσο αρνείται αυτή την κατηγορία.

ΣΟΦΙΑ.- Την Κυριακή καλούνται οι Βούλγαροι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές, ενώ πιστεύεται ότι η συμμετοχή σ' αυτές θα είναι πολύ μικρή.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Δημοψήφισμα διεξάγεται σήμερα στη Ρουμανία για να αποφασίσει ο λαός αν θα πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμά του ο Πρόεδρος της χώρας, Τράιαν Μπασέσκου, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του το κοινοβούλιο για κατάχρηση των εξουσιών του.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε τέμενος στο Χαϊντεραμπάντ και στις ταραχές που ακολούθησαν, σύμφωνα με τις αρχές της Ινδίας. Δεν είναι σαφές ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση, αν και οι υποψίες των αρχών πέφτουν σε ακραίους ινδουιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ