Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάλι ... περί ασύλου

Οι παραφυάδες αυτού του σάπιου συστήματος, που εμφανίζονται και μέσα στα πανεπιστήμια (όπως παντού στην κοινωνία), γίνονται για άλλη μία φορά η αφορμή να κινείται συζήτηση γύρω από το άσυλο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Με επιστολή του προς την πρυτανεία, πανεπιστημιακός δάσκαλος του ΑΠΘ - σύμφωνα με δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα - κατήγγειλε ότι στο χώρο του ΑΠΘ γίνονται διακίνηση ναρκωτικών και «εγκληματικές» ενέργειες και ζητάει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της «εγκληματικότητας», προτείνοντας να καταγράφονται τα στοιχεία όλων των αυτοκινήτων, που εισέρχονται στο χώρο του ΑΠΘ...

Κανείς δεν αρνείται ότι μπορούν να συμβούν ακόμα και εντός πανεπιστημίου εγκληματικές ενέργειες. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν ευθύνεται το άσυλο γι' αυτές, εφόσον ανάλογες ενέργειες συμβαίνουν οπουδήποτε χωρίς να υπάρχει άσυλο. Αρα, οι όποιες προτάσεις περιορισμού του ασύλου με αφορμή τέτοιες ενέργειες είναι ...εκ του πονηρού.

Αντίθετα, είναι στο χέρι του φοιτητικού, του εργατικού και του πανεπιστημιακού κινήματος η περιφρούρηση της λαϊκής κατάκτησης του ασύλου και από τους προβοκάτορες και από τις όποιες μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ