Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συντονισμός ... εκ των υστέρων

Τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου αποφάσισαν χτες, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με θέμα την παραλία του Σαρωνικού.

Συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλους, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών από τους δήμους του Σαρωνικού, καθώς και εκπρόσωποι της υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά, οι οποίοι και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη βδομάδα, όπου και θα ανακοινώσουν μια σειρά από κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την εμπορευματοποίηση και την εκμετάλλευση των παραλιών. Επίσης, δήλωσαν ότι θα προασπίσουν την ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό, καθώς επίσης θα ζητήσουν τη διάλυση της «Εταιρείας Τουριστικά Ακίνητα».

Το θέμα, όμως, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν παραλίες πραγματικά ανοιχτές για το λαό. Αλλωστε, τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτά που προώθησαν και προωθούν τη μετατροπή των παραλιών του Σαρωνικού σε «τσιφλίκι» των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων που συμμετείχαν στη σύσκεψη έχουν συμφωνήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στις κεντρικές, στις στρατηγικής σημασίας πολιτικές που προωθούν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν συμφωνήσει ή και έχουν προωθήσει την εφαρμογή των ΣΔΙΤ στην Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ