Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
Δάση προς αποχαρακτηρισμό

2.500 τ.μ. προορίζονται για την ανέγερση καταστήματος αλυσίδας σούπερ - μάρκετ

Τμήμα της επίμαχης περιοχής στη Ν. Ερυθραία
Τμήμα της επίμαχης περιοχής στη Ν. Ερυθραία
Δασική έκταση 2.500 τ.μ. στο Δήμο Ν. Ερυθραίας ετοιμάζεται να «θυσιαστεί» για να οικοδομηθεί κατάστημα της πολυεθνικής «Καρφούρ»...

Η επίμαχη περιοχή αμφισβητείται και περιπλέκεται σκόπιμα, σχεδόν 20 χρόνια, καθώς η προσπάθεια παράτυπου αποχαρακτηρισμού ενός ακόμα πνεύμονα πρασίνου και τσιμεντοποίησής του, προς όφελος της «ανάπτυξης», έχει δρομολογηθεί από το 1990, όταν ο δασάρχης με το υπ' αριθμό 5266/ΠΕ/13-3-90 έγγραφό του «βεβαίωνε ότι η έκταση δεν είναι δασική»... Το 1999 το Δασαρχείο Πεντέλης αποφάνθηκε ότι τμήματα της έκτασης ήταν κάποτε δάσος, επομένως διέπονται από τις διατάξεις του Ν. 998/79, ο οποίος και επιτρέπει την κοπή δέντρων αν «εξυπηρετείται το κοινό συμφέρον»...

Οι εξελίξεις ανοίγουν διάπλατα την πόρτα οικοδόμησης της έκτασης αυτής, με την απόρριψη των ενστάσεων του περιφερειάρχη, ως εκπρόθεσμων, αλλά και τη δρομολόγηση του Νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπου η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δήλωνε σύμφωνη με την κατασκευή του πολυκαταστήματος.

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Ν. Ερυθραίας διοργάνωσε πρόσφατα σύσκεψη, με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Φαφαλιός, τόνισε, ότι σε καμία περίπτωση πρέπει να επιτραπεί η τσιμεντοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι ο σχεδιασμός του Πολεοδομικού Σχεδίου θα έπρεπε να γίνεται εκτός σκοπιμοτήτων, ενώ ανέφερε και την προωθούμενη δημιουργία ενός ακόμα υπερτοπικού κέντρου, με στόχο τη διάλυση των παραδοσιακών αγορών και την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, του Δήμου, καθώς των πολιτικών κομμάτων και των δημοτικών παρατάξεων. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Μπάμπης Ζιώγας, ο οποίος φέρνοντας το παράδειγμα εξέλιξης του Δήμου Αμαρουσίου, επισήμανε ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το σχέδιο δημιουργίας υπερτοπικών κέντρων, στο οποίο εντάσσεται και η Ν. Ερυθραία, καλώντας τους δημότες να αντιδράσουν δυναμικά στα σχέδια μεγιστοποίησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Επικαλούμενος δε την περίπτωση του «The Mall», το οποίο έβγαλε άδεια οικοδομής μέσω του Κοινοβουλευτικού Σώματος, απάντησε στο γιατί απαιτείται λαϊκή αντίδραση, εξηγώντας ότι δεν μπορούμε να μένουμε στις αποφάσεις των επίσημων οργάνων, καθώς στην πράξη «πρυτανεύει η κερδοφορία του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ